Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
BouwbeslagNieuwsToegangscontrole

Tilbox in Valkenswaard

Omdat de Dakar Rally van 2019 inmiddels van start is gegaan, is dit het perfecte moment om een fantastisch project uit te lichten waar Stalufor concepten in bouwbeslag BV een mooie bijdrage aan heeft geleverd. Team Tilbox (Dakar 2016/2017 onder leiding van directeur Frank Tilburgs) is onderdeel van het bedrijf Tilbox in Valkenswaard (voorheen Tilburgs […]

Schermafbeelding-2019-02-01-om-11.09.17-kopieren

31 januari 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Omdat de Dakar Rally van 2019 inmiddels van start is gegaan, is dit het perfecte moment om een fantastisch project uit te lichten waar Stalufor concepten in bouwbeslag BV een mooie bijdrage aan heeft geleverd. Team Tilbox (Dakar 2016/2017 onder leiding van directeur Frank Tilburgs) is onderdeel van het bedrijf Tilbox in Valkenswaard (voorheen Tilburgs Truck Parts). TIlbox zocht bij het ontwerp van een nieuw bedrijfspand naar een mogelijkheid om de Dakartruck binnen op een prominente plek neer te kunnen zetten. Wie een Dakartruck wel eens van dichtbij heeft gezien, weet hoeveel ruimte er nodig is in een gevel om doorgang te verlenen. Doordat de schuifdeurvleugels extreem groot, breed en zwaar waren, gevoegd bij feit dat er een wens was voor een volledig automatische deuroplossing, heeft onze opdrachtgever Alument BV ons ingeschakeld voor dit complexe vraagstuk.

Al snel werd het de technisch commercieel adviseurs van Stalufor duidelijk dat het realiseren van zo’n automatische deuroplossing niet haalbaar is bij toepassing van één schuifdeurautomaat. Door de breedte van de dagopening en het gewicht van de vleugels werden er twee losse dormakaba ES 200 schuifdeurautomaten geadviseerd. Hierbij bepaalt automaat 1 wat automaat 2 moet doen. De eerste krijgt de signalen van de gebruiker binnen (master) en geeft deze via data door aan tweede automaat (slave).

Onze opdrachtgever Alument, specialist op het gebied van gevelbouw, heeft loopwagens onder de vleugels (van meer dan 300 kg per stuk) geplaatst om de automaten te geleiden. Alument heeft de productie in eigen beheer waardoor de meest ingewikkelde constructies gerealiseerd kunnen worden. Ook kwaliteit en service staan bij Alument hoog in het vaandel.

Het nieuw gebouwde bedrijfspand van Tilbox is op z’n zachtst gezegd High Tech te noemen. Naast een grote automatische hoofdingang heeft het gehele pand klimaatbeheersing en is de toegangscontrole gekoppeld aan een aantal KFV Genius motorsloten. Behalve het adviseren van bovenstaande oplossingen hebben de technisch specialisten van Stalufix technische ondersteuning BV de complexe situatie gemonteerd en ingeregeld. Ook toen na een aantal maanden bleek dat de vleugels te maken hadden met een onverwachte, maar (te) grote windbelasting, is Stalufix ter plaatste geweest voor een opname en hebben zij elektromechanische kleefmagneten met zeer hoge houdkracht geadviseerd die vervolgens zijn gemonteerd. De kleefmagneten zijn geschakeld met de noodstroomvoorziening en zijn gekoppeld aan de automaten zodat de klant geen extra handeling hoeft te doen voor bediening van de automaat. Om het strakke design van de gevel te completeren zijn de kleefmagneten voor montage in kleur gelakt, het eindresultaat mag er zijn!

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%