Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

Zelfklevende tapes voor een efficiënte montage van scheidingswanden in kantoren

Stof en onzuiverheden hechten niet meer tussen de glaspanelen

tesa1_kantoorafscheidingen kopiëren
De zelfklevende tesa® tapes worden gebruikt voor de montage van scheidingswanden. Ze onderscheiden zich onder meer door hun grote kleefkracht en zeer hoge aanvangshechting.

Tekst: Johan Debaere | Beeld: tesa®

11 februari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Veel werknemers klagen tegenwoordig over het lawaai in hun werkomgeving. Daardoor kunnen ze zich moeilijker concentreren en dat heeft gevolgen voor de productiviteit. Glazen scheidingswanden zijn een ideale oplossing om fraaie, maar ook functionele wandsegmenten te realiseren. Voor een strakke en vlekkeloze afwerking van deze transparante materialen worden ook zelfklevende tapes gebruikt. Zo ontwikkelde tesa® een innovatieve reeks dubbelzijdige zelfklevende tapes: tesa® ACXplus. Deze tapes zijn gebaseerd op een krachtig acryl systeem, dat betere resultaten levert dan de meeste conventionele bevestigingsmethoden zoals silicone of vloeibare lijm.

Voor een snelle en eenvoudige montage en een optimaal uiterlijk worden scheidingswanden vaak opgebouwd uit glas verkleefd met een aluminium frame. Ze kunnen ook bestaan uit glas-op-glas verbindingen om ze zoveel mogelijk onzichtbaar te maken. In toepassingen waar een hoge transparantie vereist is, zorgen de ultra-transparante tesa® ACXplus tapes voor een onzichtbare hechting op veel verschillende materialen, zoals glas, polycarbonaat, aluminium en meer.

Innovatieve hechtingsoplossingen

Er zijn veel redenen waarom dubbelzijdige tapes van tesa® beter zijn dan de meeste conventionele bevestigingsmethoden voor de glas-op-glas verbindingen en toepassingen met glas in een frame. 

“Onze zelfklevende tesa® tapes onderscheiden zich door hun grote kleefkracht, zelfs op moeilijke materialen, en hun zeer hoge aanvangshechting zonder hechtingsbevorderaar. Ze kunnen ook op een snelle en eenvoudige manier aangebracht worden, waardoor productiviteit en efficiëntie verbeteren. Er is immers geen droogtijd en extra werk om lijmresten te verwijderen. Bovendien is het een niet-giftige bevestigingsmethode, waarmee men op een onzichtbare en propere manier elementen met elkaar kan verlijmen”, stelt specialist Eric Deibel van tesa®.

“Deze tapes zijn uitstekend bestand tegen schokken, veroudering, UV-straling, temperatuurschommelingen, vochtigheid en chemicaliën. Ze zorgen voor een volledige afdichting zonder zichtbare voegen en beperken zo de verspreiding van geluid en geur. Oneffenheden in het oppervlak worden met de tape geëgaliseerd.”

Stof noch onzuiverheden tussen de glaspanelen

tesa® biedt een ruim assortiment ACXplus tapes met een totale dikte tussen 500 en 2000 µm, een drager uit vast of geschuimd acryl en een kleefmassa uit zuivere acryl. Ook de nieuwe transparante ACXplus 7058 Neutralized Edge is ideaal voor de esthetische afwerking van onder meer decoratieve glaspanelen en scheidingswanden. Deze tape zorgt ervoor dat er geen stof en onzuiverheden meer tussen de glaspanelen kunnen hechten.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%