Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

THE LINK – KANTOREN VAN DE TOEKOMST IN SYSTEMEN VAN ALUPROF

Het woon-kantoorobject The Link in Antwerpen is één van de modernste gebouwen van dit type in Europa.

Alu_ikony_the-link kopiëren

23 februari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het is uitgerust met de eigen applicatie Office waarmee alle beschikbare diensten op afstand beheerd kunnen worden, bijvoorbeeld het bestellen van maaltijden of het huren van een fiets. Er zijn echter nog meer innovaties: het complex is gebouwd in overeenstemming met de hoogste normen op het gebied van comfort en energie-efficiëntie. In het project is gebruik gemaakt van producten van de Poolse fabrikant van aluminiumsystemen – het bedrijf ALUPROF.

Perfect ontworpen en ontsloten

The Link ligt vlakbij het treinstation Berchem in de drukke wijk Zurenborg. De ontwikkelaar, Ghelamco, heeft zich bij dit object gericht op volledige toegankelijkheid en ontsluiting van het gebouw. De gebruikers van het gebouw profiteren van een ondergrondse parkeergarage met meer dan 500 parkeerplaatsen en minstens 16 oplaadpunten voor elektrische auto’s. Fietsers krijgen niet alleen de beschikking over fietspaden, maar ook over kluisjes en douches.

The Link heeft ook een innovatieve smartphone-app waarmee b.v. een afspraak bij een carwash kan worden gemaakt, een vergaderruimte geboekt of een parkeerplaats voor een klant gereserveerd. Daarnaast vergroot de oplossing MeetDistrict de mogelijkheden van mensen die erin werken nog verder en kan het gebouw dankzij de vele ingangen op verschillende manieren worden geconfigureerd.

Het complex The Link is ontworpen door Jaspers-Eyers in samenwerking met architectenbureau abv +. De totale oppervlakte van het object bedraagt 26.000 men het energieverbruik is vrijwel nihil (E40). Energie-efficiëntie is dan ook een van de prioriteiten van de Ghelamco Groep die niet alleen in België maar ook in Oost-Europa zeer actief is.

Met het oog op de gebruikers

Het BREEAM-certificaat dat is toegekend aan het object op het niveau Excellent, garandeert dat alle mensen die in The Link werken zich goed voelen en efficiënter en geconcentreerder hun taken kunnen verrichten. Dit is te danken aan de perfecte combinatie van comfortabele akoestische en thermische isolatie, de beschikbaarheid van natuurlijk licht en de hoge esthetiek binnen en buiten het gebouw – het project is aangevuld met groene zones en waterpartijen rond The Link.

Aluminium schrijnwerksystemen

De raam-deursystemen en gevelsystemen voor het object zijn geleverd door ALUPROF. Met het oog op energie-efficiëntie maakt het project gebruik van het schuifpuisysteem MB-77HS, het raam-deursysteem MB-70HI en de gevelsystemen MB-SR50N HI+ en MB-SR50N EFEKT.

Het schuifpuisysteem MB-77HS is een universele oplossing dankzij de ruime keuze aan dichtingen, pakketten met dubbel- en driedubbelglas en isolerende inzetten (voor perfecte thermische en akoestische isolatie en inbraakwering). De speciale vorm van de lijsten zorgt voor een hoge dichtheid en dankzij het brede kleurengamma kunnen de oplossingen volledig worden aangepast aan de wensen van de klant.

In het project is ook het ALUPROF raam-deursysteem MB-70HI met thermische isolatie gebruikt. De isolatiewaarde van het systeem MB-70HI bedraagt maar liefst Uf = 1,0 tot 2,3 W/m2K.

Voor de investering is verder gekozen voor het gevelsysteem MB-SR50N HI+ dat is gecertificeerd door het Passivhaus Institut Darmstadt. De smalle scheidslijnen in de gevel garanderen duurzaamheid en weerstand en de scherpe randen van de stijlen en dwarsbalken verlenen The Link zijn eigenzinnige karakter. Ook is in het systeem PE-isolatie toegepast met de perfecte warmte-isolatieparameter van 0,7 W/m2K.

Het tweede gevelsysteem dat is gebruikt in The Link is MB-SR50N EFEKT. Dit systeem is ideaal voor het maken van vliesgevels. Het object krijgt hierdoor de uitstraling van een “glad glasoppervlak” met nauwelijks zichtbare horizontale en verticale scheidslijnen. De voegen zijn gevuld met speciale siliconen. Deze zorgen voor een hoge dichtheid en betere warmte-isolatie van het gebouw. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%