Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

Samen beter duurzaam bouwen

De term ‘duurzaamheid’ is niet meer uit onze hedendaagse maatschappij weg te denken. Buildtechnics speelt daar handig op in met de verdeling van duurzame bouwspecialiteiten. Het gamma van deze dynamische firma uit Sint-Truiden bestaat immers uit producten voor luchtdicht bouwen met correcte aansluitingen en afdichtingen. Het Element-Montage-Systeem (EMS+SI) van Foppe en de Isolatie-Flex CF thermische […]

buildtechnics1_image11-kopieren

26 september 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De term ‘duurzaamheid’ is niet meer uit onze hedendaagse maatschappij weg te denken. Buildtechnics speelt daar handig op in met de verdeling van duurzame bouwspecialiteiten. Het gamma van deze dynamische firma uit Sint-Truiden bestaat immers uit producten voor luchtdicht bouwen met correcte aansluitingen en afdichtingen. Het Element-Montage-Systeem (EMS+SI) van Foppe en de Isolatie-Flex CF thermische isolatiedorpel voor ramen en deuren werden recent aan het assortiment toegevoegd.

Element-Montage-Systeem

Het Element-Montage-Systeem Foppe EMS+SI is een nieuw innovatief systeem voor de luchtdichte integratie van ramen en deuren in het tweeledig gevelblad of de isolatieschil. Deze oplossing laat toe om bouwfysisch een zuivere en goede aansluiting te creëren met het SI superisolerend systeem. De euronut groef rond het het systeem maakt het mogelijk om voegbanden aan te sluiten.

De drukvaste Isolatie-Flex CF isolatiedrempel is gericht op de constructiediepte van de deur of het (schuif)raam. Het systeem is beschikbaar met de profielcontouren van de herkende profielsystemen, maar ook in een soepel universeel ontwerp.

 

“Dit PVC-profiel met meerdere kamerstructuren wordt met schroeven en verlijming gemonteerd en zorgt voor een geheel dragende muuraansluiting en een ondersteuning van het raam tot één geheel”, zegt Rudy Slingers, zaakvoerder van Buildtechnics. “Het meerwerk voor het plaatsen van dit Element-Montage-Systeem EMS wordt nadien ruimschoots gecompenseerd bij de montage van het raam en de luchtdichte afwerking.”

Isolatie-Flex CF

De Isolatie-Flex CF is een zeer warmtegeïsoleerd substructuurisolatiemateriaal voor moderne constructie-elementen met een Lambda-waarde van 0.038. Deze drukvaste isolatiedrempel is gericht op de constructiediepte van de deur of het (schuif)raam en is beschikbaar met de profielcontouren van de herkende profielsystemen, maar ook in een soepel universeel ontwerp.

‘Correcte aansluitingen en afdichtingen resulteren in een luchtdichte gebouwschil’

“De hoge druksterkte van deze oplossing maakt schroeven in de onafgewerkte vloer en de directe schroefbevestiging van bouwhoeken mogelijk”, vult Slingers aan. “Met de geschikte primer en kleefmiddelen kunnen alle noodzakelijke afdichtingsmaterialen, zoals afdichtingsbanen en folies, op een correcte manier aan de structuur en de isolatiedrempel bevestigd worden.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%