Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hang- & Sluitwerk

LOIRA+

Loira-deurscharnieren zijn altijd een van de meest succesvolle Fapim-producten voor de deurindustrie geweest en hebben in hun verschillende uitvoeringen altijd hun plaats in de markt met succes gevonden. Tegenwoordig wordt het Loira + opbouwscharnier gekenmerkt door een zachte en uitgekiend ontwerp dat in staat is om te voldoen aan de meest geavanceerde eisen van de […]

monaco-kopieren

18 april 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Loira-deurscharnieren zijn altijd een van de meest succesvolle Fapim-producten voor de deurindustrie geweest en hebben in hun verschillende uitvoeringen altijd hun plaats in de markt met succes gevonden.

Tegenwoordig wordt het Loira + opbouwscharnier gekenmerkt door een zachte en uitgekiend ontwerp dat in staat is om te voldoen aan de meest geavanceerde eisen van de moderne design. Bovendien is het dankzij een geavanceerde knowhow in staat om de voordelen van oude reeksen te combineren met een groter gebruiksgemak.

Loira + wordt geproduceerd van vertrekkende van geëxtrudeerde aluminium profielen. De Loira+ is anodiseerbaar en verkrijgbaar in alle soorten afwerkingen. Het is gecertificeerd volgens de CE-norm EN 1935: 02 op 160 kg en getest op 10.000.000 cycli zowel in de versie tweedelig als driedelig.

Bovendien zijn de rotatie- en afstelcomponenten van het Loira + -scharnier bestudeerd om maximale veiligheid te garanderen, zelfs bij de toepassing op naar buiten opendraaiende deuren. Het scharnier is gecertificeerd tegen inbraak volgens de standaard ENV 1627 SKG. In al haar versies garandeert de Loira + de grootste flexibiliteit dankzij haar afstelmogelijkheden die horizontaal en verticaal zijn. De afstellingen zijn onafhankelijk van elkaar en kunnen worden uitgevoerd met een gesloten deur en door een enkele operator.

Loira + kan worden gebruikt met verschillende bevestigingskits die geschikt zijn zowel voor koude profielen als voor profielen met thermische onderbreking. Denk daarbij aan de speciale zelftappende schroeven, ook verkrijgbaar in roestvrij staal, waardoor geen bevestigingsplaat nodig is, maar die een veel snellere montage mogelijk maakt dan met traditionele bevestiging.

Voor de deurindustrie biedt Fapim ook een breed scala aan oplossingen. Met name als het gaat om klem-scharnieren, is de Monza het high-end. Een scharnier met een elegante lijn, wiens ontwerp voldoet aan de verfijnde design eisen en beschikbaar is in verschillende modellen voor de meest voorkomende profielsystemen.

Het Monza-scharnier staat garant voor hoge CE-gecertificeerde prestaties en is uitgerust met een driedimensionaal afstelsysteem. De gepatenteerde traploze horizontale afstelling, die wordt uitgevoerd met gesloten deur, heeft geen invloed op de esthetiek van het scharnier gezien de twee lichamen perfect na afstelling in lijn blijven. In het tweede deel van 2020 wordt de driedelige versie met hoger draagvermogen beschikbaar.

De nieuwste innovatie van Fapim voor de deurenindustrie is het cilindrische scharnier Monaco, ontworpen voor zwaardere deuren bestemd voor de Noord-Europese markt. Deze werd gepresenteerd in Parijs, tijdens de laatste Batimat-beurs.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%