Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Gouden’ kozijn-/toproostercombinatie voor woontorens in historisch Ridderkerk

‘Gouden’ kozijn-/toproostercombinatie voor woontorens in historisch Ridderkerk

Op een prachtige locatie aan het water in historisch Ridderkerk is recent Pilon de Schans opgeleverd. Het gaat om twee woontorens van dertien verdiepingen met in totaal 116 koop- en huurappartementen. Gevelbouwer Rollecate maakte gebruik van de geteste kozijn-/toproostercombinatie van Kawneer en Renson die garant staat voor een efficiënte montage en een optimale wind- en waterdichtheid, ook op grote hoogte aan het water. 

De twee woontorens van Pilon de Schans bevinden zich op een unieke locatie aan het water op het knooppunt van de Nieuwe Maas, de Lek en de Noord. Kenmerkend aan de torens is de industrieel-historische uitstraling met een duidelijke verticale geleding in het metselwerk, de balkons en de aluminium kozijnen. Bewoners profiteren niet alleen van een prachtig uitzicht, maar ook van een gezond en comfortabel binnenklimaat. Dat laatste wordt bereikt door Invisivent NL toproosters van Renson ‘geïntegreerd’ in de aluminium kozijnen voor een natuurlijke toevoer van verse lucht dat rechtstreeks de appartementen in gaat. De afvoer geschiedt via mechanische ventilatie.

Onafhankelijk getest

De aluminium raamkozijnen in Pilon de Schans zijn van het type
Kawneer RT72 Reflex. “Een serie die uitblinkt in isolatie en bovendien cradle-2-cradle is gecertificeerd”, zegt Rob Huvers, manager marketing en new business bij Kawneer. “De wind- en waterdichting is natuurlijk een vanzelfsprekendheid. In combinatie met een rooster voor natuurlijke toevoer van verse lucht, zoals hier werd gevraagd, is dat echter niet het geval. Althans, niet met traditionele roosters. Invisivent NL van Renson daarentegen biedt die zekerheid wel. Belangrijk bij een project, zoals Pilon de Schans, waarbij de winddruk op de gevel met name op grotere hoogte significant kan zijn. We hebben de combinatie Kawneer RT72 Reflex met het Renson toprooster Invisivent NL laten testen door SKG-IKOB. De totaaloplossing scoorde bij die officiële en onafhankelijke testen hoog op de Europese normen voor wind- en waterdichtheid.”

Nederlandse markt

Invisivent NL is een toprooster dat door Renson speciaal is ontwikkeld voor de Nederlandse markt, waarbij kozijnen van buitenaf tegen een houten stelkozijn in de gevel worden geplaatst. “De rubberdichting uit de flens van het kozijn loopt mooi door in de flens van het rooster en zorgt zo voor een wind- en waterdicht geheel”, legt Auke Bakker, commercieel directeur van Renson Nederland, uit. “Ook esthetisch vormt de combinatie een fraai geheel omdat het uiterlijk van het kozijn wordt doorgetrokken in het rooster. De roosters zorgen voor de toevoer van verse lucht rechtstreeks de appartementen in. Dankzij een EPC klep wordt ongewenste ventilatie, tocht of koudeval voorkomen. Zowel esthetisch als qua lucht- en waterdichtheid is de kozijn-/toproostercombinatie dus een perfecte oplossing.” De geteste kozijn-/toproostercombinatie biedt voor de gevelbouwer enorme voordelen. “We hebben de kozijnen en het toprooster in onze fabriek volledig kunnen prefabriceren”, zegt Manon Nuvelstijn – Proost, bouwplaatscoördinator bij Rollecate. “Op locatie is de combinatie als één element tegen het stelkozijn gemonteerd. Dat komt de snelheid absoluut ten goede. Faalkosten worden bovendien tot een minimum beperkt dankzij deze robuuste combinatie. En ‘last but not least’ zijn ook de bewoners uiterst tevreden over het comfort. Dat is uiteindelijk wat telt.” www.renson.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details