Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

Gebruiksvriendelijk en gelijkwaardig alternatief voor EPDM-stroken

Specialist in luchtdichte oplossingen introduceert all-in-one stormbestendige raamaansluitfolie

BELGACLIMA1_VISUAL-BELGASTORMBLOCKER

Tekst: Johan Debaere | Beeld: BelgaClima

21 november 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Het dichten van gaten, kieren en spleten om luchtdichte en gezonde gebouwen te realiseren, blijft een echte uitdaging. BelgaClima ontwikkelt en produceert luchtdichtingssystemen voor dak, gevel en raam. Met een jaarlijkse verkoop van meer dan 1.000.000 strekkende meter luchtdichte raamaansluitfolies en EPDM-stroken is de specialist uit Melle een toonaangevende speler als het op know how en nieuwe ontwikkelingen aankomt. De jarenlange ervaring met deze luchtdichtingsoplossingen vormde de voedingsbodem voor de ontwikkeling van de nieuwe all-in-one stormbestendige raamaansluitfolie BelgaStormblocker.

High-end raamaansluitmembraan

Deze nieuwe raamaansluitfolie is een ideaal en gelijkwaardig alternatief voor EPDM-stroken. “Hiermee willen we totaal geen afbreuk doen aan EPDM als materiaal op zich. Het is een oerdegelijk en bewezen duurzaam materiaal om ramen aan de buitenkant levenslang waterdicht af te werken. Bij vochtproblemen ligt de oorzaak altijd bij de plaatsing, met andere woorden door een slordige montage en bij de plaats in de gevelopbouw waar de stroken gemonteerd worden”, vertelt zaakvoerder Luc Saey.

“Er zijn twee belangrijk oorzaken voor vochtproblemen. Bij een horizontale plaatsing bovenaan het raam ontstaat er dikwijls een fijn gootje omdat men de lijm, die in rillen gespoten wordt, te weinig vol heeft aangedrukt of de bovenkant niet naar behoren waterdicht heeft afgewerkt. Bij felle regen blijft hier een beetje water staan, dat dan langzaam tussen de lijmspleten achter de EPDM kan doorsijpelen en op termijn voor waterschade kan zorgen. Daarnaast worden EPDM-stroken vaak aan de verkeerde kant van het isolatiepakket geplaatst, waardoor het risico op condensatie en schimmel groeit.”

BelgaClima introduceert dé all-in-one stormbestendige raamaansluitfolie BelgaStormblocker.

5 redenen om voor dit membraan te kiezen

Dankzij de combinatie van een aantal belangrijke eigenschappen in één membraan is deze BelgaStormblocker hét nieuwe paradepaardje van BelgaClima. Er zijn volgens de fabrikant 5 redenen waarom deze innovatieve raamaansluitfolie de beste keuze is voor een stormbestendige en luchtdichte afwerking:

 1. Slagregendichtheid
  Door de klimaatverandering krijgen we meer en meer af te rekenen met extreme weersomstandigheden. Als men dan een duurzame waterdichting wil garanderen, is de allerhoogste slagregendichtheid een absolute must. BelgaStormblocker bereikt waarden van 1800 Pa en meer, en dit zelfs bij een langdurige en continue maximale belasting, zoals bleek uit testen bij MPA Hannover.
 2. Hechtsterkte
  Een membraan moet ook zéér krachtig hechten en overal 100% perfect aansluiten, zelfs in de moeilijkste plaatsingsomstandigheden. De speciaal gemodificeerde lijm, die bij het raamaansluitmembraan volvlaks gebruikt wordt, bereikt de allerhoogste waarden in hechtsterkte: zowel bij aanvang als na 6 uren, zo wees de test volgens de fabrikant uit.
 3. Vochtvariabel
  BelgaStormblocker is 100 % vochtvariabel, waardoor het dus zowel aan de koude als aan de warme kant van het isolatiepakket geplaatst kan worden.
 4. Luchtdichtheid
  Deze stormbestendige raamaansluitfolie voldoet met een luchtdichtheidswaarde van an < 0,01 (MPA Hannover) aan de hoogst vereiste normering.
 5. Montagetijd
  Aangezien BelgaStormblocker volvlaks zelfklevend is en heel soepel verwerkt kan worden – ook in de hoeken – verloopt de afwerking van het raam veel sneller. Uit vergelijkende testen op meerdere bouwplaatsen bleek dat men bij de montage tot 40 % minder tijd nodig heeft dan bij een plaatsing met een traditioneel met rillen verlijmde EPDM-strook. 

Nieuwe hoogwaardige hechtingsprimer in handige spuitbus

BelgaClima introduceerde ook de primer Belgaprimer All Weather. “Het was een enorme uitdaging om een hechtingsprimer te ontwikkelen die zowel op een vochtige als licht bevroren ondergrond functioneert en dit – in combinatie met de krachtige IGT-lijmlaag – op diverse ondergronden”, licht Saey toe. “Met Belgaprimer All Weather kan de aannemer vanaf het eerste werkuur met al onze raamaansluitfolies werken, zelfs in de gure herfst- en wintermaanden. Zo wordt enorm veel tijd gewonnen en extra rendement gerealiseerd.” Deze hoogwaardige hechtingsprimer wordt geleverd in een handige spuitbus met draaibare spuitmond zodat alle plekken moeiteloos én zonder extra hulpmiddelen bereikt kunnen worden.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%