Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

De MB-79N – Het nieuwe raam-deursysteem van Aluprof te koop vanaf januari 2021

ALUPROF SA heeft een nieuw product in zijn portefeuille geïntroduceerd: het systeem MB-79N.

maxresdefault

16 februari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Dit is een moderne oplossing voor de uitvoering van architectonische buitenelementen die thermische en akoestische isolatie behoeven. Het is de opvolger van het bijzonder populaire en breed toegepaste systeem MB-70, verkrijgbaar vanaf januari 2021.*

In alle opzichten een verbetering

Het systeem MB-79N kan worden gebruikt om een breed scala aan constructies te maken, waaronder vaste, draaikiep en schuiframen Ook enkele en dubbele openslaande buitendeuren en wandoplossingen met deuren kunnen worden toegepast met dit nieuwe systeem.

– We zijn ervan overtuigd dat ons nieuwe product snel zal aanslaan bij onze klanten en investeerders. De voordelen van het raam-deursysteem MB-79N zullen worden gewaardeerd door iedereen die een product zoekt dat voldoet aan hoge eisen en die tegelijkertijd de kosten optimaal wil houden. Dit product zal beschikbaar zijn in dezelfde prijsklasse als MB-70HI, – vat Bożena Ryszka, directeur marketing en PR van ALUPROF SA, samen.

Constructie en isolatieparameters

De profielen van MB-79N hebben de volgende dieptes: 79 mm voor de raamvleugel en 70 mm voor het raam- en deurkozijn en het deurblad. Net als bij veel andere Aluprof-systemen maakt de constructie het mogelijk om de buitenkant van de raamvleugel en het kozijn vlak aan te laten sluiten; bij deuren kan dit effect ook aan de binnenkant worden bereikt. De vorm van de profielen maakt het mogelijk om slanke en duurzame deuren en kozijnen te bouwen met als doel verbetering van de gebouwde omgeving.

Het systeem is ontwikkeld om te voldoen aan de nieuwe eisen van de Technische Voorwaarden die inwerkingtreden op 01-01-2021, namelijk een Uw voor ramen tot 0,9 W/(m2K), en voor buitendeuren: UD tot 1,3 W/(m2K). De profielen zijn uitgerust met de modernste thermische afstandhouders en maken de productie van constructies met een zeer goede thermische isolatie mogelijk. Voor deze profielen heeft de warmtedoorgangscoefficiënt Uf waarden vanaf 0,83 W/(m2K).

Varianten en compatibiliteit

Het systeem is verkrijgbaar in drie constructievarianten die verschillen qua isolatieniveau. De versie MB-79N E is de meest economische oplossing met een centrale dichting van één component, MB-79N ST is een variant met een tweecomponentendichting en de MB-79N SI (met de beste thermische isolatie) is gebaseerd op profielen die zijn uitgerust met speciale isolerende inzetstukken in de zone van de warme afstandhouders waardoor de thermische parameters worden geoptimaliseerd, en een centrale tweecomponentendichting. Bovendien is de oplossing compatibel met de bekende en door klanten gewaardeerde systemen MB-86 en MB-104 Passive. Dit maakt het gebruik van gangbare accessoires en dichtingen mogelijk en toepassing van het populairste meerpuntsbeslag van gerenommeerde bedrijven samen met het modernste AluPilot-beslag dat in Polen alleen bij ALUPROF SA verkrijgbaar is. Dankzij het minimaliseren van het aantal elementen en de vereenvoudigde montage kan met dit systeem het raamproductieproces met ongeveer 10 minuten worden verkort. Dit kan een reële besparing van enkele procenten opleveren.

De compatibiliteit van de systemen betekent ook dat tijdens de productie van ramen met het systeem MB-79N hetzelfde gereedschap kan worden gebruikt als bij MB-86.

Door het ruime aanbod aan profielen, vooral op het gebied van kozijnen en hoekverbindingen, kunnen in MB-79N, net als in MB-86, allerlei soorten constructies worden gemaakt die precies zijn afgestemd op de eisen van klanten en uitgangspunten van architectonische projecten.

*Het deursysteem MB-79N is verkrijgbaar met ingang van april 2021

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%