Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Compleet assortiment machines voor ramen- en deurenproductie
Het nieuwe pand biedt met een oppervlakte van 26.000 m² alle ruimte voor verdere groei. (Beeld: Lodewijk J.C. Loor)

Compleet assortiment machines voor ramen- en deurenproductie

Van standaard oplossingen tot complete productielijnen en van geautomatiseerde magazijnen tot werkplaatsinrichtingen en toebehoren: bij Tryma is alles voorhanden om het gehele traject van a tot z in te vullen. Inclusief een deskundig advies, een puike installatie en een grondig onderhoud. Dankzij de aanwezigheid van het in 2018 gestarte Tryma Nederland profiteert ook de Nederlandse markt in toenemende mate van de binnen het bedrijf aanwezige kennis en ervaring. Sales manager Dennis Koning vertelt er meer over.

De broers Stefan (links) en Mark Blom vormen samen de directie van Aarnink Kunststof Kozijnen.

Met een jarenlange ervaring als productie­verantwoordelijke bij diverse ramen- en deurenfabrikanten stond Dennis Koning zo’n twee jaar geleden mede aan de basis van Tryma Nederland. “Waar Tryma in België goed bekend en vertegenwoordigd was, deed de bedrijfsnaam bij de noorderburen minder snel een belletje rinkelen”, blikt hij terug. “Met dát gegeven als uitgangspunt ben ik met het bedrijf in gesprek gegaan. Al snel daarna werd besloten om ook voor de Nederlandse markt een vestiging te starten, zodat de daar actieve ramen- en deurenproducenten beter bediend kunnen worden. Als sales manager ben ik de verantwoordelijke voor Tryma Nederland.”

Oplossingen

Met de sinds 2018 actieve ‘dependance’ krijgt Tryma in Nederland steeds vastere voet aan de grond en is het in staat om kozijnfabrikanten optimaal te bedienen. Want Tryma levert niet alleen, het bedrijf denkt ook mee.

“Vanuit onze kennis en ervaring geven wij advies en ondersteuning die verder gaat dan die van andere bedrijven”, zegt Koning. “Ons team staat op elke moment paraat voor onderhoud en het oplossen van storingen.” Maar het begint altijd met het voorzien in een passende en werkende oplossing. Eén van die oplossingen wordt geleverd door de Duitse machinebouwer Rotox/AFS Federhenn. Rotox is een naam die in Nederland bekend is en rondom de fabricage van machines voor met name kunststof kozijnen wereldwijd wordt geprezen vanwege de kwaliteit, veelzijdigheid en productiviteitswinst. Naast België is Tryma sinds het begin van dit jaar ook in Nederland officieel dealer van het vooraanstaande merk.

De machine van Aarnink in opbouw bij fabrikant AFS Federhenn.

“AFS Federhenn en Rotox staan samen voor bijna 100 jaar ervaring op het gebied van machines voor de productie van ramen en deuren”, aldus Koning. “De onderlinge samenwerking heeft geresulteerd in een compleet assortiment waarmee producenten op maat kunnen worden bediend. Ongeacht de bedrijfsgrootte. Met freesmachines, zaagmachines, bewerkingscentra, lasmachines, hoekenpoetsers, beslagmontage, automatische buffersystemen en méér. Stuk voor stuk hoogwaardige machines en benodigdheden waarmee in elke behoefte kan worden voorzien.”

Modulair ontwerp

Een van de paradepaardjes binnen dat geheel is het type BSA, het zaag- en bewerkings­centrum waarmee Federhenn kozijnfabrikanten een hoogwaardige en veelzijdige oplossing biedt voor het volautomatisch zagen en bewerken van PVC profielen. Frezen, zagen, boren: het is allemaal mogelijk. Verder kan de machine dankzij het modulaire ontwerp geschikt worden gemaakt voor onder andere staalzagen, contramalfrezen, sluitnokkenmontage en de automatische afstapeling van profielen. Het zijn aansprekende voordelen waarvan Aarnink Kunststof Kozijnen, gerenommeerd fabrikant van kunststof kozijnen, er een aantal vanaf begin volgend jaar in de praktijk zal gaan ervaren. Om de huidige marktvraag beter te kunnen beantwoorden, besloot het Deventer bedrijf onlangs namelijk het technisch hoogstandje via Tryma aan te kopen.

Door de modulaire opbouw kan de machine in vele configuraties geleverd worden.

Veelzijdig en volautomatisch

Tijdens de zoektocht naar een nieuw profielbewerkingscentrum ging de in 1989 gestarte leverancier van kunststof kozijnen, deuren, schuifpuien, gevelbekleding en zonwering niet over een nacht ijs. Dat blijkt uit de woorden van Stefan Blom, die samen met zijn broer Mark de directie vormt van het bedrijf.

“Ter vervanging van de vorige machine waren we op zoek naar een sneller, nauwkeuriger en onderhoudsvriendelijker alternatief. Met deze machine van AFS Federhenn zijn die wensen in vervulling gegaan. Het is een uiterst veelzijdige machine, met aanzienlijk meer capaciteit, souplesse en mogelijkheden. Zo kun je met deze machine onder meer de gaten voor scharnieren boren, ontwaterings- en ontluchtingsgaten maken en staalprofielen zagen. Volledig automatisch. En wat ook mooi is: dankzij de modulaire opbouw kies je precies wat je nodig hebt. Niets meer en niets minder. In ons geval waren dat de opties contramalfrezen en sluitnokken monteren.” 

Een van de bewerkingsmodules.

Beste oplossing

Het besluit om voor het topmerk Federhenn te gaan, bracht de gebroeders Blom aansluitend snel bij Tryma.

“We kenden elkaar al”, zegt Blom. “Enkele jaren geleden hebben we er namelijk al eens een glaslattenzaag gekocht. Eveneens een product van topkwaliteit dat destijds snel en met een tiptop service is geleverd. Die ervaringen waren voor ons leidend om wederom voor Tryma te gaan. En dat heeft, mede dankzij sales manager Dennis Koning, perfect uitgepakt. Door onze wensen en eisen helder in kaart te brengen, met ons mee te denken en ons te adviseren, hebben we de best passende machine voor onze business in huis gehaald. Daartoe hebben we samen met Tryma de fabrieken van Federhenn en Rotox bezocht en zijn we op een productielocatie in Duitsland langsgegaan waar dit bewerkingscentrum al volop in bedrijf was. Die initiatieven hebben ons een prima indruk gegeven van de expertise van beide merken en de vele mogelijkheden van deze geweldige machine.”

Het hagelnieuwe bewerkingscentrum, waarvan de levering begin 2021 gepland staat, krijgt een mooie plek op het nieuwe adres van Aarnink. “In december zullen we vanuit ons oude onderkomen de Paderbornstraat oversteken naar een nieuw en ruimer bemeten bedrijfspand”, vertelt Blom. “In dit voormalige gebouw van PostNL hebben we met zo’n 26.000 vierkante meter alle ruimte om verder te groeien. Onze laatste aanwinst op machinegebied zal daaraan een stevige bijdrage gaan leveren.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details