Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Producten

‘Wij kleuren uw profiel!’

Het Noord-Hollandse ColorNed BV is gespecialiseerd in het verlijmen van kunststof en aluminium (kozijn)profielen met een kleurfolie.

Naamloos-1 kopiëren
Theo van Gorkom, directeur van ColorNed BV, omringd door rollen folie.

Tekst | Lieke van Zuilekom

Beeld | Jerry Helmers

7 juni 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Ongeacht de profielleverancier. Het folieassortiment telt meer dan 150 kleuren in een uitgebreid aanbod kwaliteiten en structuren, inclusief speciale nerfstructuren, matte en metallic afwerkingen. 

De laatste innovatie in het folieprogramma is LIGNA, een folie met een 100% zijdeglans houtnerfstructuur die gevelsystemen een authentieke houtlook geeft. “Met LIGNA kunnen klanten profiteren van het beste van twee werelden”, benadrukt Theo van Gorkom, directeur van ColorNed BV. “Dankzij de folie gaat de unieke uitstraling van hout namelijk hand in hand met het gemak van kunststof, zoals een hoge duurzaamheid, minimaal onderhoud, hoge isolatiewaarden en een uitstekende inbraakwerendheid.”

“Of het nu gaat om de renovatie van een enkele woning of om een groot nieuwbouwtraject in de woningbouw, utiliteitsbouw of industrie: wij denken graag met architecten, gevelbouwers én eindklanten mee om de beste kleurfolies voor hun projecten te selecteren”, aldus Van Gorkom. “In onze fabriek in Zwaag worden de (kunststof) profielen van ons zusterbedrijf Select Windows en vele andere profielleveranciers op lengte behandeld. Hierbij hanteren we een vaste en efficiënte werkwijze, waarbij de profielen inclusief hoogwaardige folies en in de volgorde van de zaagmachine bij de verwerkers worden aangeleverd.”

Maatwerk voor elk project

Met de kleurfolies speelt ColorNed BV in op de wensen van zowel kunststof en aluminium kozijnenfabrikanten, gevelbouwers, architecten als eindklanten. “Onder andere vanwege de korte doorlooptijden in de bouw leveren profielextrudeurs hun profielen graag uit voorraad”, weet Van Gorkom. 

“Hierdoor zijn zij gedwongen om het aantal profielkleuren te beperken tot bijvoorbeeld wit, crème, donkergroen en antracietgrijs. Anders zouden de magazijnen anders uit hun voegen barsten. Door gebruik te maken van onze kleurfolies, inclusief onze magazijnfunctie, kunnen zij toch aan alle klantwensen voldoen. Daarmee dichten wij het gat tussen aanbod en vraag. Wij verlijmen de profielen in kleine series. Voor elk project leveren wij maatwerk, wat betekent dat we de profielen pas kleuren nadat zij verkocht zijn.” 

Naast het brede aanbod kleuren, dragen vooral de structuur én glasgraad van de folies bij aan een hoogwaardige esthetiek, benadrukt hij. “De doffe lijnen van de kunststof matrijzen worden namelijk perfect gemaskeerd. Bovendien zorgen de folies voor een mooiere uitstraling van het kozijn. Niet voor niets plakken we regelmatig crèmekleurige folies op crème­kleurige profielen.”

Uitgebreide kleurenwaaier

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project(en)? ColorNed beschikt over een uitgebreide kleurenwaaier, die iedere paar jaar wordt geüpdatet. Daarnaast is altijd maatwerk mogelijk. De nieuwste kleurenwaaier zal tevens voorzien worden van handige QR-codes, waardoor klanten op de website van ColorNed altijd de actuele status van de kleuren kunnen inzien.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details