Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Vier Bostik Premium Aware lijmen en kitten in bezit van EPD

Vier Bostik Premium Aware lijmen en kitten in bezit van EPD

Medio 2019 introduceerde Bostik als eerste in de branche een assortiment lijmen en kitten waarvan ieder product minimaal één onafhankelijke duurzaamheidscertificering heeft, in combinatie met de hoogst beschikbare kwaliteit: Bostik Premium Aware. Vier producten zijn nu ook in bezit van een EPD, de internationaal erkende milieuproductverklaring. EPD’s geven architecten, ontwerpers en andere professionals meer begrip van de milieu-impact van een product. Daarmee voldoen deze producten nog beter aan de internationale duurzaamheidsnormen voor projecten.

De hybride kit en lijm zonder vlekvorming Bostik H750 SEAL’N’BOND PREMIUM, de sterke construct­ie- en montagelijm zonder randzonevervuiling Bostik H980 HIGH TACK PREMIUM, de breed inzetbare hybride kit Bostik H995 PREMIUM ALLROUND en de allround siliconenkit met lage modulus Bostik S960 SILICONE NON STAINING behaalden recent de EPD-productverklaring. De chemische samenstelling van de producten valt onder de EPD-modellen van de FEICA (Vereniging van de Europese lijm- en kitindustrie) en is geverifieerd door IBU (Institut Bauen und Umwelt e.V.). Kijk voor meer informatie op www.bostikpremiumaware.com

EPD bewijst goede milieuprestaties
EPD’s (Environmental Product Declaration) tonen de milieubelasting van een product tijdens de gehele levensfase. Ze zijn een bewijs van goede milieuprestaties van de producten, gebaseerd op objectieve, transparante en wetenschappelijk bepaalde informatie. 
Met de Premium Aware producten liep Bostik al voor op wettelijke eisen. EPD’s stimuleren de vraag naar bouwproducten die minder schadelijk zijn voor het milieu extra. Architecten, ontwerpers en aannemers maken steeds meer gebruik van deze informatie zodat ze zeker weten dat materialen en producten geen negatieve invloed hebben op hun duurzame projecten. Bostik wil ook voor de overige Bostik Premium Aware producten een EPD verkrijgen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details