Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

Uniek plaatmateriaal voor productie van gevel- en dakgootbekleding

Deze platen hebben een superieure dimensiestabiliteit en prima duurzaamheid De tijd dat de gevel van elke woning uit metselwerk met traditionele bakstenen bestond, is verleden tijd. Vandaag kiezen architecten en opdrachtgevers vaak voor alternatieve elementen uit aluminium, staal, glas en andere materialen voor de bekleding van gevels en dakgoten. LoCra biedt als fabrikant van duurzame […]

locra-1_gevel-en-dakgootbekleding-4_0001-kopieren

23 oktober 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Deze platen hebben een superieure dimensiestabiliteit en prima duurzaamheid

De tijd dat de gevel van elke woning uit metselwerk met traditionele bakstenen bestond, is verleden tijd. Vandaag kiezen architecten en opdrachtgevers vaak voor alternatieve elementen uit aluminium, staal, glas en andere materialen voor de bekleding van gevels en dakgoten.

LoCra biedt als fabrikant van duurzame oplossingen voor interieur en exterieur een unieke oplossing voor gevel- en dakgootbekleding, geassembleerd uit het extreem duurzame plaatmateriaal Medite Tricoya® Extreme, afgewerkt met een UV-bestendige renolit-folie of watergedragen lakken. Dit product biedt ongeziene mogelijkheden in toepassingen en omgevingen, waar voorheen op hout gebaseerd plaatmateriaal niet gebruikt kon worden.

locra-3_gevel-en-dakgootbekleding-1-kopieren

De platen zijn leverbaar op een uitzonderlijke lengte van 5550 mm, wat resulteert in minder kopse verbindingen op de gevel, waardoor het geheel rustiger oogt.

 

LoCra produceert en verkoopt innovatieve afwerkingsproducten voor de bouwsector. De firma werd in 2011 opgericht door Lode Craenen, die tot dan al meer dan 20 jaar zijn strepen verdiend had als sales manager en zaakvoerder in de wereld van de raam- en bouwprofielen.

“Ik was en ben nog steeds gedreven door een passie voor de ontwikkeling van innovatieve producten uit nieuwe materialen voor de woningbouw. Zo biedt LoCra met de Lignodur® topline LD 36 en masterline LD 40 sinds 2011 een breed gamma venstertabletten in verschillende modellen, breedtematen en kleuren en ook een assortiment van afgewerkte, voorgevormde uitbekledingen voor ramen, muurlijsten, rolluikkasten uit vochtwerend groen MDF V313, bekleed met een kunststof renolit-folie”, zegt de zaakvoerder.

“Vanaf de beginjaren leveren we ook Lignodur terrafina® terrasplanken die barst- en splintervrij zijn. Dankzij een ingenieus klik- & klemsysteem klikken die terrasplanken eenvoudig in elkaar, waardoor de montage 50 % sneller verloopt. Tussen de planken is er steeds een smalle voeg van 3 à 4 mm en een demontageclip zorgt ervoor dat de terrasplanken zonder beschadiging gedemonteerd en later opnieuw gemonteerd kunnen worden.”

Bij de nieuwe Lignodur terrafina® lounge Massiv en Massiv XL verhoogt de grondstof Lignoguard, die de planken volledig ommantelt, de vlekbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid, waardoor ze ook ideaal zijn voor gebruik op balkons, onder terrasoverkappingen, ….”

locra-2_gevel-en-dakgootbekleding-2-kopieren

Deze schimmelbestendige platen worden gebruikt voor het bekleden van onder meer gevelelementen, dakranden, boeiboorden, dakkapellen en plafonds.

 

Dakgoot- en gevelbekleding

De firma uit Kuringen blijft investeren in innovatie, bijvoorbeeld met de productie van platen voor het bekleden van onder meer gevelelementen, dakranden, boeiboorden, dakkapellen en plafonds. Deze duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossing met FSC-label, wordt geassembleerd uit Medite Tricoya® Extreme.

“Dit unieke plaatmateriaal, gekoppeld aan de Accoya®-technologie van geacetyleerde houtvezels, heeft een superieure dimensiestabiliteit en prima duurzaamheid, zelfs onder de meest veranderende weersomstandigheden. De schimmelbestendige platen barsten en splijten niet en blijven in zowat alle richtingen hun vorm behouden. Dit biedt ongeziene mogelijkheden in toepassingen en omgevingen, waar voorheen op hout gebaseerd plaatmateriaal niet gebruikt kon worden.”

“Medite Tricoya® Extreme geeft een garantie van 50 jaar bij bovengrondse toepassingen en 25 jaar bij ondergronds gebruik,” legt de zaakvoerder uit.

“Deze panelen worden afgewerkt met een UV-bestendige renolit-folie of conventionele, watergedragen lakken en kunnen gecombineerd worden met het buitenschrijnwerk van ramen en deuren. Ze zijn leverbaar op een uitzonderlijke lengte van 5550 mm, wat enorme voordelen op vlak van verwerking en arbeidstijd oplevert. Bovendien resulteren afmetingen in minder kopse verbindingen op de gevel, waardoor het geheel rustiger oogt. Het zagen, schuren, bewerken, verlijmen, verven, coaten en bevestigen is identiek als bij gewone kwalitatieve houtvezelplaten.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details