Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Tony’s Chocolonely in Amsterdam implementeert toegangscontrolesysteem

Tony’s Chocolonely in Amsterdam implementeert toegangscontrolesysteem

Eenvoudig en toegankelijk toegangsbeheer: geen zorgen wanneer medewerker tag kwijtraakt

Chocoladefabrikant Tony’s Chocolonely verovert de wereld. Niet alleen met de smakelijke chocolade maar zeker ook met het achterliggende verhaal; de strijd tegen de uitbuiting van cacaoboeren over de hele wereld. De Nederlandse chocoladegigant wil het goede voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. De organisatie groeit gestaag; de hoofdzetel is in Amsterdam gevestigd, bij de Westergasfabriek.

We zijn daar op bezoek en spreken met de zéér bevlogen en gepassioneerde Office Manager Kisha Canwood van Tony’s Chocolonely en Pascal Medik, Marketing Manager België/Nederland bij Salto Systems BV.

Het onderwerp? Uiteraard de zéér smakelijke chocolade. En, de installatie van de deursloten. Dat ook!

004-tony-chocolonely-kopieren

Kisha Kenwood en Pascal Medik.

 

Kisha vertelt: “We zijn sinds januari 2018 ook gevestigd in dit huidige pand op het Westergasterrein. Momenteel zitten wij op drie verschillende aan elkaar gekoppelde locaties. We werken hier in totaal met 85 mensen. Het voelt voor iedereen als een echt thuishonk. We delen de missie onvoorwaardelijk. Maar los van al het moois waar we mee bezig zijn, hebben we hier ook gewoon te maken met de arbeidsprocessen van onze medewerkers en collega’s én een stukje logistiek. Natuurlijk vinden we veiligheid op de werkvloer en de daaraan gekoppelde toegangscontrole ook belangrijk.”

Tussendeuren

“Zo zijn er verschillende tussendeuren in ons pand waarvoor we een oplossing zochten. Omdat we een vrij open structuur hebben – zo kunnen klanten redelijk makkelijk via onze winkel in de ernaast gelegen personeelskantine komen – was het van belang dat we een aantal essentiële toegangsdeuren tot andere ruimtes goed beveiligden. Alleen medewerkers met een autorisatie mogen daar komen. We hebben uiteindelijk besloten om Salto KS, een modern toegangscontrolesysteem dat geheel in de cloud functioneert, via Salto Systems aan te schaffen.”

“Het werkt heel simpel”, legt Pascal Medik uit. “De beheerder van Salto KS is in staat om op elk apparaat, dat voorzien is van de KS App of van een internetverbinding en een internetbrowser, alle gewenste wijzigingen en blokkeringen door te voeren en ook de gebruikersgeschiedenis in te zien. Doordat het beheer volledig in de cloud plaatsvindt, zijn lokale software-updates verleden tijd.”

Tony’s Chocolonely

Alle medewerkers ontvangen een tag die ze aan hun eigen sleutelbos kunnen hangen. Kisha beheert vanuit de app alle tags. “Ook als een medewerker onverhoopt besluit om niet meer bij ons te willen werken én z’n tag vergeet in te leveren, zo kunnen we die gewoon blokkeren. Makkelijker kan het bijna niet.”

Voordelen

Pascal licht de voordelen van Salto KS toe. “Je hoeft – het moge duidelijk zijn –  nooit meer cilindersloten te vervangen. Als medewerkers sleutels (tags) verliezen, of als deze ‘gestolen’ worden, dan is het slechts een kwestie van het blokkeren van de missende tag, precies zoals Kisha dat ook ervaart. En daarna geef je de medewerker een nieuwe. Bovendien kun je het toegangsbeheer vanaf elk apparaat regelen. Of het nu van de desktop of mobiele telefoon is; het is zeer gebruikersvriendelijk. Met de one-time password technologie van Salto KS, kunnen gebruikers bovendien op afstand deuren openen zonder fysieke sleutel. En, niet onbelangrijk: je kunt in een trackrecord terugzien wie een deur heeft geopend. Je weet dus wie waar is geweest. Meldingen van de toegangsactiviteiten bij deuren en van gebruikers komen overzichtelijk in het dashboard te staan.”

Kisha werkt er graag mee. “Ik heb sinds het is geïnstalleerd eigenlijk geen problemen of vragen gehad. Het is zeer gebruikersvriendelijk. Ik zie dat er overigens nog veel meer mee mogelijk is, maar op dit moment zijn alle modules die wij hebben méér dan voldoende voor ons pand op het Westergasterrein in Amsterdam. Er zijn ons dus wezenlijk veel zorgen uit handen genomen. En zo hoort het ook: zo kunnen we ons hier met z’n allen goed blijven focussen op onze core business: de strijd tegen de uitbuiting van cacaoboeren over de hele wereld.”


Het verhaal achter het ontstaan én bestaan van Tony’s Chocolonely

Op dit moment werken er slaven op de cacaoplantages in West-Afrika. Veel van hen zijn kinderen. Dit is uiteraard niet normaal. De missie van Tony’s Chocolonely is dat ze alleen 100% slaafvrije chocolade wil verkopen. Het gaat echter nog verder: Tony’s Chocolonely wil dat álle chocolade die ter wereld wordt verkocht – dus ook van andere merken – geheel slaafvrij wordt. De organisatie in Amsterdam wil het goede voorbeeld zijn voor iedereen in de chocolade-industrie. “We laten zien dat chocolade maken anders kan: in smaak, verpakking en de manier waarop we met de cacaoboeren omgaan. In ons eentje maken we onze chocolade slaafvrij, maar samen maken we alle chocolade 100% slaafvrij.”

Niet voor niets is het credo helder: Crazy About Chocolate, Serious About People.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details