Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

Softwarespecialisten zitten niet stil – Offertes die iedereen verstaat en nog veel meer

De industrie evolueert snel en bedrijven kiezen steeds vaker voor een gedeeltelijke of volledige automatisering van de processen. Ook de ontwikkelingen op het vlak van software gaan hard.

Foto Orgadata-Feier 1 kopiëren
Een huis vol inspiratie: In de hoofdzetel van Orgadata worden de innovaties voor de LogiKal software ontwikkeld.

Tekst: Johan Debaere | Beeld: Orgadata, FEUERQUELL FOTOGRAFIE

12 januari 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Zo blijft Orgadata zijn LogiKal-software continu optimaliseren, voornamelijk om in te spelen op vragen uit de markt. Recent introduceerde het softwarehuis de nieuwste versie van de bekende software: LogiKal 11.4. Dankzij een reeks nieuwe features kunnen raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers hun producten nu nog gemakkelijker, sneller en betrouwbaarder calculeren, engineeren en produceren. Ook voor de toekomst hebben de software-experten nog het één en het ander in petto. 

De medewerkers van Orgadata hebben een aantal features ontwikkeld, waarmee ramen, deuren en gevels nog eenvoudiger, sneller en betrouwbaarder gecalculeerd, uitgewerkt en geproduceerd kunnen worden.

Veel nieuwigheden in LogiKal 11.4 zijn het gevolg van suggesties van klanten, die het programma dagelijks met succes gebruiken. Zo kunnen offertes nu nog beter met LogiKal gemaakt worden. De metaalbewerker kan de technische termen van de fabrikanten van onder meer sloten en beslag zelf benoemen, zodat iedereen ze wel verstaat. Deze termen worden dan in de tekst van de offerte overgenomen. Zo krijg je offertes, die iedereen verstaat. De klanten van de raamfabrikanten kunnen zo hun offertes in één oogopslag perfect begrijpen.

Beslag voor alle toepassingen opslaan

Met de uitgebreide functie ‘beslag voor alle toepassingen opslaan’ kunnen raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers de constructies verder standaardiseren, het materiaalbeheer optimaliseren en veel tijd besparen. Een combinatie van beslag kan nu projectoverschrijdend als standaard voor iedereen in het bedrijf gedefinieerd worden. Alle medewerkers kunnen met dezelfde standaarden aan de slag. Als men in de software de combinatie van beslag kiest en vervolgens op de knop ‘Voor alle toepassingen opslaan’ klikt, is deze groep voor alle projecten beschikbaar. 

De aangename werkomgeving bij Orgadata bevordert de creativiteit van de medewerkers en dat komt ook de LogiKal software ten goede.

Innovatieve oplossingen voor de productie van vluchtdeuren

De software omvat tevens nieuwe features voor de productie van vluchtdeuren. Vandaag de dag zijn dat dé uitdagingen voor steeds meer bedrijven. Ze moeten namelijk rekening houden met normen en wetten. De specificaties, certificaten en identificaties moeten garanderen, dat alle kwaliteitseigenschappen aan de standaarden voldoen. Op basis van de normeringen voor nood- en paniekuitgangen stelt LogiKal vernuftige hulpmiddelen ter beschikking, die ervoor zorgen, dat men zich aan de wettelijke voorschriften kan houden. Ook op het vlak van controle en bewaking helpt LogiKal en dat wordt automatisch in de certificaten en CE-markeringen weergegeven.

De software experten van Orgadata hebben de nieuwe versie LogiKal 11.4 op de markt gebracht. Ook voor een volgende update hebben ze al het één en ander in petto.

Een blik op de (nabije) toekomst

Deze en andere innovaties vereenvoudigen het werk van raamfabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers gevoelig. LogiKal 11.4 staat garant voor in totaal 22 innovaties in de kantoren en op de werkvloer van de metaalbewerker. Die drang naar innovatie doet ons alvast uitkijken naar wat er binnen onafzienbare tijd aankomt. De experts van softwarehuis Orgadata werken vandaag intensief aan de nieuwe versie LogiKal 12. Nu al is duidelijk dat deze versie een nieuwe ‘look & feel’ zal krijgen. De creatieve koppen werken aan een software met een opmaak en gebruiksvriendelijkheid die alle verwachtingen zullen overstijgen. 

Alles wordt nog overzichtelijker, onder meer dankzij nieuwe icoontjes in het programma, die het voor de gebruiker zeer eenvoudig maken. De nieuwe LogiKal vertoont veel gelijkenissen met de bekende werkomgevingen van de Office-pakketten. Bij deze versie zullen gebruikers meerdere projecten kunnen openen. Bovendien kunnen stappen en volledige posities uit één project in een ander overgenomen worden, gewoon via Drag-and-Drop.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%