Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Producten

Sensor meet temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-gehalte én zorgt voor optimale leeromgeving

Combinatie met geautomatiseerde raamsystemen zorgt voor gezond binnenklimaat

Multisensor_1 kopiëren
De multisensor HAUTAU MS meet de temperatuur, de relatieve luchtvochtigheid en het CO2-gehalte in de ruimte en stuurt de ventilatie bij.

Tekst: Johan Debaere | Beeld: HAUTAU

12 februari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

In scholen, kinderdagverblijven en vergelijkbare gebouwen zijn de eisen op het vlak van luchtkwaliteit hoog. Daar bevinden zich immers gedurende meerdere uren veel personen op een beperkte oppervlakte. Voldoende ventilatie is doorslaggevend om een gezond binnenklimaat te realiseren. De multisensor HAUTAU MS voor temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en CO2 draagt hier zijn steentje bij.

Als men ramen met de hand opent, kunnen bacteriën, ziektekiemen en virussen doorgegeven worden. Geautomatiseerde systemen verhogen het comfort en de veiligheid voor de gebruiker. Het regelmatig openen van dergelijke elektrisch gestuurd ramen zorgt voor een snelle en efficiënte ventilatie zonder dat de mensen zelf iets moeten doen. 

De geregistreerde waarden worden continu en duidelijk op de sensor weergegeven. (Beeld: Schulze Rainer)

Temperatuur, luchtvochtigheid en CO2

HAUTAU ontwikkelt en produceert hoogwaardige oplossingen voor de automatisering van raamsystemen. De multisensor HAUTAU MS zorgt voor de goede werking van deze ventilatie. Hij meet continu de temperatuur in de ruimte, de relatieve luchtvochtigheid en het CO2-gehalte in de lucht. Als die waarden van de vooraf ingestelde parameters afwijken, stuurt deze sensor de open- en sluitfrequentie van de ramen bij. De waarden kunnen altijd met behulp van de druktoetsen op de sensor aan de individuele wensen van de gebruiker aangepast worden. De gere­gistreerde waarden van de luchtkwaliteit worden voortdurend op de sensor weergegeven. Gebruikers kunnen het systeem met een knop nog steeds zelf bedienen en de ramen uiteraard manueel openen en sluiten. Optionele sensoren, aangesloten op het gebouwbeheersysteem, zorgen ervoor dat de ramen bij regen of wind automatisch sluiten.

 Voor intensief gebruikte ruimten

De multisensor kan niet alleen met de rookafvoer- en ventilatiesystemen van HAUTAU gecombineerd worden, maar kan merk- en systeemonafhankelijk aan alle sturingssystemen met een 24V-ingang gekoppeld worden. Aangezien hier geen bijkomende knop voor de ventilatie nodig is, worden kosten bespaard. Het systeem kan ook in bestaande installaties geïntegreerd worden. Zo zorgt dit klimaatbewakingssysteem hoofzakelijk in intensief gebruikte ruimten, zoals scholen en kinderdagverblijven, voor een goede luchtkwaliteit. Dat zorgt voor een optimale leeromgeving, de gezondheid en het comfort van leerlingen, leerkrachten en opvoeders. Bovendien heeft vraaggestuurde ventilatie een positieve invloed op de energiefactuur en men denkt ook aan het milieu.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%