Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Software & Automatisering

Ook de allergrootste schuifdeuren laten zich met één druk op de knop of via een app openen

We leven in tijden van comfort en connectiviteit. Zo vinden we het normaal dat bijna alles wat beweegt op afstand bediend kan worden. Toch verwachten we niet altijd dat dat kan, bijvoorbeeld wanneer we spreken over grote industriële schuifdeuren. Door hun omvang en grote gewichten is het niet vanzelfsprekend dat ook deze deuren met een […]

woelm-schiebetor_2-kopieren

2 december 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

We leven in tijden van comfort en connectiviteit. Zo vinden we het normaal dat bijna alles wat beweegt op afstand bediend kan worden. Toch verwachten we niet altijd dat dat kan, bijvoorbeeld wanneer we spreken over grote industriële schuifdeuren. Door hun omvang en grote gewichten is het niet vanzelfsprekend dat ook deze deuren met een druk op de knop te openen zijn. Daar denkt men bij Woelm GmbH in Heiligenhaus, Duitsland net even anders over.

Woelm is inmiddels ook in Nederland goed bekend met de merken HELM en KWS die het bedrijf in de markt zet. HELM is gespecialiseerd in het leveren van schuifdeurproducten, KWS beslag voorziet in elke behoefte als het aankomt op beslag voor draaiende en schuivende deuren, toegangspoorten en binnen- en buitentoepassingen. HELM staat al 88 jaar aan de top en mag zich rekenen tot de grondleggers van de hedendaagse schuifdeurtechniek. Geen wonder dus dat de laatste innovaties op het gebied van het automatiseren van grote en zwaardere schuifdeuren juist uit deze hoek komen!

Dankzij de HELM ZA 350 OT op 230 Volt kunnen schuifdeuren tot een vleugelgewicht van 350 kg in beweging gezet worden.

 

Zware jongens en nog volledig onder controle ook

Voortbordurend op de ingeslagen weg om bij te dragen aan toenemende vraag naar automatisering van schuifdeuren, heeft HELM nu ook voor de grotere schuifdeuren in haar programma verschillende automatiseringsoplossingen.

Reinoud van der Kroon van Woelm GmbH vertelt: “Zwaardere schuifdeuren met stalen rails kunnen nu ook volledig elektrisch en op afstand bediend worden. Dankzij de HELM ZA 350 OT op 230 Volt kunnen schuifdeuren tot een vleugelgewicht van 350 kg in beweging gezet worden. De compacte motorunit past op de HELM schuifdeurprofielen 100 tot 500. De montage is zeer eenvoudig en snel uit te voeren, omdat de unit rechtstreeks op de rail te plaatsen is. Uiteraard levert HELM ook de nodige bevestigingsmaterialen mee.”

De compacte motorunit past op de HELM schuifdeurprofielen 100 tot 500.

 

Deze 230 Volt aandrijving maakt het bedienen van grote schuifdeuren niet alleen gemakkelijker en veiliger door een afklembeveiliging en noodloopbediening bij stroomuitval, maar ook nog eens zeer comfortabel kan met uitbreiding van sensoren en andere accessoires.

Van der Kroon legt uit: “De HELM ZA 350 OT is voorbereid voor samenwerking met SmartHome en HomeLink®. Daarmee treedt zelfs de grotere schuifdeur de wereld van morgen binnen. Om schuifdeuren die zijn uitgerust met motoraandrijving, gekoppeld aan SmartHome of HomeLink te bedienen, hoef je alleen nog maar een app te openen op je telefoon en je kunt naar believen deuren openen en sluiten. Het totale HELM-programma biedt daarmee mogelijkheden van 10 kg tot deuren van 8.000 kg in allerhande variaties.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details