Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Noviteiten in geveloplossingen: Focus op daglichttoetreding, esthetiek én veiligheid
Een mooi voorbeeld van een innovatie zijn de parige wanden, die sinds kort ook RC2N/SKG**-gecertificeerd geleverd kunnen worden. (Beeld: Constantin Meyer)

Noviteiten in geveloplossingen: Focus op daglichttoetreding, esthetiek én veiligheid

Fabrikant en leverancier van glazen vouwwanden, serres, tuinkamers en balkonbeglazing, Solarlux, heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. De marktleider in flexibele gevelelementen heeft diverse nieuwe producten ontwikkeld en bestaande producten geoptimaliseerd, om zowel relaties in de projectenmarkt als aannemerij, het uitgebreide dealernetwerk én sinds kort ook particuliere klanten nog beter en completer van dienst te kunnen zijn.

“Een mooi voorbeeld van een innovatie zijn onze parige wanden, die sinds kort ook RC2N/SKG**-gecertificeerd geleverd kunnen worden”, vertelt Jan Jaap Hofstra, Consultant Architecten bij Solarlux. “Daarmee voldoen de vouwwanden met evenredige verdeling volledig aan de nieuwe bouweisen voor nieuwbouw. Ook ten aanzien van inbraakwerendheid.”

Uniforme geveluitstraling

Ook kan Solarlux sinds dit jaar haar profielen voor vaste kozijnen in dezelfde aanzichten aanbieden als haar vouwwanden. Hierdoor wordt het gevelaanzicht niet langer onderbroken en zijn architecten en eindklanten verzekerd van één uniforme geveluitstraling, aldus Hofstra. “Tot voor kort leverden we de profielen puur als aluminium kozijn, waarbij we de profieldiktes per 15 mm konden ‘opplussen’. In plaats hiervan kunnen we nu ook profielen leveren met dezelfde breedte en hetzelfde aanzicht als onze aluminium vouwwanden. Onze vouwwanden hebben een aanzichtsbreedte in de vleugelovergang van 99 mm. Datzelfde geldt nu dus voor onze vaste kozijnprofielen. Met name esthetisch is dit een enorme meerwaarde, waarvan we heel veel verwachten.”

Sinds dit jaar kan Solarlux haar profielen voor vaste kozijnen in dezelfde aanzichten aanbieden als haar vouwwanden. Hierdoor wordt het gevelaanzicht niet langer onderbroken en zijn architecten en eindklanten verzekerd van één uniforme geveluitstraling. (Beeld: Solarlux GmbH)

Stichting Dutch Daylight

“Als organisatie verkopen wij daglicht, dat niet alleen zorgt voor een prettige sfeer maar ook een positieve invloed heeft op ons welbevinden”, aldus Hofstra. “Niet voor niets wordt daglicht regelmatig als uitgangspunt voor het ontwerp genomen. Echter, de wet- en regelgeving druist hier soms tegenin. De nieuwe BENG-norm, bijvoorbeeld, adviseert om op zuidgevels zo weinig mogelijk glas toe te passen, waardoor de warmtetoetreding beperkt blijft. Ons inziens conflicteert dit met de behoefte aan een lichte werk- en leefomgeving. Onder andere hierom zijn we begin dit jaar toegetreden tot de Stichting Dutch Daylight, die de optimale toepassing van daglicht in de gebouwde omgeving promoot. Binnen het platform delen we actief kennis op dit vlak, waarbij we focussen op een optimale balans tussen daglicht, uitzicht en isolatie.”

Vernieuwde showroom

Begin dit jaar heeft Solarlux haar showroom in Nijverdal opnieuw ingericht, met de allernieuwste producten. “Blikvanger is de enorme cero schuifwand, die motorisch wordt aangedreven”, vertelt Hofstra. “Voor de schuifwand hebben we bovendien een screen/zonnedoek gemonteerd, die volledig wegvalt in de gevel. Buiten is een drietal tuinkamers ingericht, inclusief buitenkeuken en nieuw meubilair, waar architecten én particuliere klanten uit de directe omgeving onder andere de SL20 schuifwand kunnen ervaren.”

Beurs Gevel

Op de gevelbeurs in Utrecht van 31 mei t/m 2 juni zal Solarlux de allernieuwste producten laten zien en haar visie delen over de gevel van de toekomst. Dat er hierbij maximaal gebruik moet worden gemaakt van natuurlijke elementen staat voor Solarlux als een paal boven water.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details