Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Sectornieuws

Nieuw minimalistisch schuifsysteem uit post-consumer gerecycleerd aluminium garandeert optimale lichtinval

De thema’s duurzaamheid en circulaire economie zijn kenmerkend voor onze huidige maatschappij. Bij Hydro denken ze niet duurzaam, maar doen ze er ook al een geruime tijd aan. Getuige daarvan is de nieuwe productietechnologie Hydro CIRCAL 75R, de legering die uit minimaal 75% post-consumer gerecycleerd aluminium bestaat. Deze technologie wordt ook gebruikt voor de productie […]

kopie-van-kopie-van-be670_schilde_26-kopieren

6 juli 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

De thema’s duurzaamheid en circulaire economie zijn kenmerkend voor onze huidige maatschappij. Bij Hydro denken ze niet duurzaam, maar doen ze er ook al een geruime tijd aan. Getuige daarvan is de nieuwe productietechnologie Hydro CIRCAL 75R, de legering die uit minimaal 75% post-consumer gerecycleerd aluminium bestaat. Deze technologie wordt ook gebruikt voor de productie van het nieuwe minimalistische schuifsysteem Artline van het merk Sapa.

Artline is een thermisch onderbroken aluminium schuifsysteem met een slank aanzicht ter hoogte van de
middenhaak vanaf slechts 26 mm, uitermate geschikt voor grote glazen (schuif)wanden tot een hoogte van maar liefst 3,5 meter. (Beeld: www.fotovanhuffel.be)

 

Hydro, moederbedrijf van Sapa, maakt gebruik van ramen, deuren en vliesgevels van gebouwen die op het einde van hun levensduur gekomen zijn om nieuwe aluminium bouw­systemen, die voldoen aan de huidige en zelfs toekomstige wensen en eisen, te vervaardigen. Zo wordt slechts 5% van de energie die nodig is voor primaire aluminiumproductie verbruikt en ook de CO2-uitstoot wordt aanzienlijk gereduceerd. Hydro heeft dankzij zijn wetenschappelijk onderbouwde werkwijze twee Europese productiefaciliteiten, respectievelijk in Dormagen­ (Duitsland) en Clervaux (Luxemburg), die gefragmenteerd, gesorteerd en bewerkt post-consumer schrootafval uit de bouw opnieuw in omloop brengen. Hierdoor wordt een hoogwaardige legering met hoge zuiverheid mogelijk gemaakt. De verschillende stappen in het ­productieproces van de aluminiumrecyclage zijn gecertificeerd door het Noorse label DNV-GL.

Het perfecte samenspel van glas en onzichtbare kaders zorgt voor een optimale lichtinval en creëert een slank en elegant uitzicht, ook bij grote zelfs opengaande raampartijen.

 

Maximale lichtinval en vloeiende overgang tussen binnen en buiten

Binnenkort past het merk Sapa de CIRCAL 75R-technologie, de legering ontwikkeld uit minimaal 75% post-consumer gerecycleerd aluminium, toe op het minimalistische schuifsysteem Artline. Deze Artline is een thermisch onderbroken aluminium schuifsysteem met een slank aanzicht ter hoogte van de middenhaak vanaf slechts 26 mm. Dit schuifraam is uitermate geschikt voor grote glazen (schuif)wanden, al dan niet gemotoriseerd, tot een hoogte van maar liefst 3,5 meter. Het perfecte samenspel van glas en onzichtbare kaders zorgt voor een optimale lichtinval en creëert een slank en elegant uitzicht, ook bij grote geautomatiseerde raampartijen. Deze grote glaspartijen resulteren ook in een vloeiende overgang tussen binnen en buiten met een onbeperkt zicht op de omgeving.

(Beeld; Marco Kessler)

 

“Het kader van de Artline met een bouwdiepte van 125 mm is ideaal voor glaspartijen met een hoogte tot 3 meter en een maximale beglazing van 42 mm én een gewicht tot 320 kg. De Artline XL voor hoogtes tot 3,5 meter is beschikbaar met vleugels tot 500 kg, op aanvraag zelfs tot 1200 kg. Dit systeem met viervoudige dubbele loopwielen in inox of kunststof heeft een kaderdiepte van 150 mm en omvat vleugels van 57 mm diep met een maximale beglazing van 52 mm”, geeft Perry Hermans, country manager voor Hydro Building Systems Nederland, aan. “Deze XL is ook leverbaar met een rolmechanisme dat in het bodemprofiel geïntegreerd wordt, zodat er onderaan, bovenaan en zijdelings geen aluminium meer zichtbaar is en de transparantie tot 99% stijgt.” Artline en Artline XL staan synoniem voor een optimale thermische en akoestische isolatie en alle versies garanderen een uitstekende water- en luchtdichtheid en windweerstand. Op Polyclose was de Artline open hoek in combinatie met de Panovista Max van Renson een echte eyecatcher.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%