Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Toegangscontrole

Maak elke deur slim met een smartlock

Gemak dient de mens. Dat geldt ook voor het openen en sluiten van deuren. Dat er systemen op de markt zijn waarmee een deur door middel van een smartphone is te openen, is algemeen bekend. Dat vrijwel iedere bestaande deur met een EURO-cilinder van zo’n systeem te voorzien is, zal velen verbazen. CertSecurity uit Eindhoven […]

desi-utopic-r-keypad-kopieren

22 oktober 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Gemak dient de mens. Dat geldt ook voor het openen en sluiten van deuren. Dat er systemen op de markt zijn waarmee een deur door middel van een smartphone is te openen, is algemeen bekend. Dat vrijwel iedere bestaande deur met een EURO-cilinder van zo’n systeem te voorzien is, zal velen verbazen. CertSecurity uit Eindhoven is gespecialiseerd in smartlocks en toegangscontrole.

We spreken met Maurice Weernink, accountmanager bij het bedrijf, over slimme toegangscontrole die ook nog eens binnen ieders handbereik ligt. CertSecurity levert toegangscontrole- en elektronische sluitsystemen vanuit een jarenlange expertise op het gebied van internet en netwerk security. Digitale beveiliging is van oudsher hun speelveld en zij brengen het technische aspect daarvan letterlijk tot aan de voordeur.

Voeg meer gebruiksgemak en functies toe aan uw huidige cilinder

“Wij werken met twee grote en uitermate betrouwbare merken motorsloten”, opent Weernink het gesprek. “Allereerst is er Danalock, hun V3 Smartlock retrofit slot kan op bijna iedere deur met EURO-cilinder worden toegepast. Met het vervangen van de bestaande cilinder door een speciale smartlock cilinder wordt het mogelijk om het draadloos bedienbare motortje op de cilinder te klikken. Deze communiceert via Bluetooth met je smartphone of de Danapad, een numeriek toetsenbordje met cijfercode.”

Groen licht, Danalock heeft de deur van het slot gehaald.

 

Wie overal ter wereld controle over de deur wil hebben, kan de DanaBridge toevoegen, een module die in contact staat met het deurslot en communiceert met de gebruiker via wifi. “De Danalock V3 is ook nog eens te integreren in een domotica netwerk, via Z-Wave, Zigbee of Apple Homekit. De toegangsprivileges zijn deelbaar en naar wens in te stellen, zodat er meerdere gebruikers aangemaakt kunnen worden. Dat kan via de app of het webportal geregeld worden”, aldus Weernink.

Kleinste, snelste en sterkste motorslot

CertSecurity is exclusief distributeur voor de Benelux van Danalock en Desi. “Dit laatste merk heeft de kleinste, snelste en sterkste motor. Het systeem heet Desi Utopic R (rechargeable) en kan communiceren via Bluetooth en op het 434 Mhz kanaal. Uiteraard versleuteld en met een rollende code, voor extra veiligheid. Met 434 Mhz zijn langere afstanden te overbruggen in vergelijking met Bluetooth. Als controller gebruikt men een handzender, een keypad of een vingerscanner. Vanzelfsprekend kan het slot ook geopend en gesloten worden via een smartphone. Later dit jaar zal er een accupack met wifi-bridge beschikbaar zijn. Daarmee kan het slot ook op afstand bediend worden, net als bij Danalock kan”, zegt Weernink.

We leren dat Danalock perfect past in een domotica netwerk en ook perfect in een zakelijke setting functioneert. “Door het kunnen toewijzen en beheren van digitale sleutels is dit systeem ideaal voor kantoren, instellingen en verhuur van appartementen. Het voordeel van Desi is dat de hardware kleiner en sterker is en via 434 Mhz een link gemaakt kan worden met de Homey gateway”, zegt Weernink tot besluit. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%