Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Producten

Kubistische overkapping vergroot leefruimte

Vrije overspanning van maar liefst 7 meter mogelijk

Pallazzo6_2729_EXT_Optie_screen_vierkant_HR kopiëren
De SQOPE kan uitgebreid worden met screens en is ook uitgerust met geïntegreerde afwatering en verdekte bevestigingsmaterialen.

Tekst: Johan Debaere | Beeld: Pallazzo

19 februari 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Covid-19 heeft het leven compleet veranderd, maar toch is niet alles negatief. We investeren nu immers nog meer in de renovatie of uitbreiding van onze woning: nieuwe ramen en deuren, keukens of badkamers, …, maar vooral de vraag naar buitenkamers en terrasoverkappingen neemt toe. Dat merken ze ook bij Pallazzo, dat al meer dan 20 jaar gespecialiseerd is in het ontwerp en de productie van oplossingen voor outdoor living. 

Met SQOPE introduceert de firma vandaag een nieuwe kubistische terrasoverkapping met een strak en symmetrisch design, beschikbaar in zeven kleuren en in twee varianten: aanbouw of vrijstaand. Een grote vrije overspanning tot 7 meter zorgt voor een ruime lichtinval en een onbelemmerd zicht op de tuin.

Deze terrasoverkapping kan tot een gezellige buitenkamer omgetoverd worden dankzij screens, LED verlichting in de liggers en glazen schuifwanden.

Al meer dan 20 jaar staat de naam Pallazzo synoniem voor hoogwaardige terrasoverkappingen, lamellendaken en complete wintertuinen. De vraag naar deze outdoor living producten is de laatste jaren meer dan ooit toegenomen. Ze vormen immers een uitbreiding van de leefruimte zonder grote verbouwingswerken. 

Het ervaren R&D team van Pallazzo is dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe oplossingen op maat en het verbeteren van bestaande producten, zodat de specialist kan blijven voldoen aan de vraag van onze klanten. 

Daarvoor wordt ook samengewerkt met erkende en deskundige partners in binnen- en buitenland. 

“Men kan bij ons terecht voor zonwering, glazen schuifwanden, lamellendaken, wintertuinen en terrasoverkappingen. Zo omvat het gamma verschillende types aluminium terrasoverkappingen: de Pallazzo ONE, de 150 SL, de Pallazzo XL en XL AVENTA”, vertelt General Manager Erwin Dujardin. 

“Deze tuinoverkappingen worden opgebouwd uit slanke, maar tegelijk robuuste aluminium profielen en een onzichtbaar geïntegreerde versterking in liggers of goot maakt grote vrije overspanningen mogelijk. Ze dragen het Qualicoat keurmerk, zijn CE 9010-1 gecertificeerd en ontwikkeld met verdekte afwatering en volledig weggewerkte bevestigingsmaterialen. Sfeervolle verlichting in de liggers en de combinatie met glazen schuifwanden en screens maken het plaatje compleet.”

Met de SQOPE heeft Pallazzo een nieuw paradepaardje: een terrasoverkapping met een kubistisch design.

Nieuwe kubistische terrasoverkapping

Pallazzo blijft zijn assortiment intussen verder uitbreiden. Het nieuwe paradepaardje, de Pallazzo SQOPE, biedt een stijlvol antwoord op de trend naar een kubistische uitbreiding van de woning. Deze terrasoverkapping, beschikbaar in zeven kleuren, wordt gekenmerkt door een strak en symmetrisch ontwerp met dakliggers die recht liggen en in de constructie geïntegreerd zijn en zo van buitenaf niet zichtbaar zijn. De grote glasoppervlakken zorgen voor veel natuurlijk licht en transparantie. 

“Dankzij innovatieve technologieën is het mogelijk om overkappingen met een vrije overspanning tot maar liefst 7 meter en een diepte tot 4,5 meter te realiseren. Zo kan men de ruimte vrij inrichten, zonder rekening te houden met eventuele obstakels, en krijgt men ook een onbelemmerd zicht op de tuin. Ook dit systeem is uitgerust met geïntegreerde afwatering en verdekte bevestigingsmaterialen”, licht hij toe. 

Innovatieve technologieën maken grote vrije overspanningen van maar liefst 7 meter mogelijk, waardoor een onbelemmerd zicht ontstaat.

“Dankzij deze terrasoverkapping, die tegen de woning aangebouwd wordt of vrij komt te staan, kan men bovendien elk moment genieten van terras en tuin. Hoogwaardige LED verlichting in de dakliggers zorgt voor een warme en aangename sfeer en Pallazzo FLOWZZ® screens houden overbodige zonnewarmte buiten, beschermen meubilair tegen verkleuring en beperken de inkijk. Beide elementen kunnen eenvoudig gestuurd worden met de afstandsbediening of met een app op smartphone of tablet. Ook de glazen schuifwand Pallazzo INVIGO PRO® biedt extra comfort door bescherming tegen wind en regen.”

Goed onthaald

Deze nieuwe terrasoverkapping werd alvast positief onthaald in de markt. Intussen worden modellen in de showrooms van de partners in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Denemarken en Engeland geïntegreerd.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%