Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ramen en deuren

Kawneers barrièrevrije aluminium deur biedt comfort tot op het hoogste balkon

Met de nieuwe, barrièrevrije aluminium deur maakt Kawneer een doorgang ook op hoogte toegankelijk en comfortabel. De constructie heeft een wind- en waterdichtheid van 600 Pa, waardoor de deur juist tot bovenin het hoogste gebouw tot z’n recht komt. Bovendien neemt de uitstraling van datzelfde gebouw toe, dankzij het esthetisch fraaie aanzicht van het deursysteem. […]

db15dd30-2854-4801-bf8a-737024d9ce32

24 september 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Met de nieuwe, barrièrevrije aluminium deur maakt Kawneer een doorgang ook op hoogte toegankelijk en comfortabel. De constructie heeft een wind- en waterdichtheid van 600 Pa, waardoor de deur juist tot bovenin het hoogste gebouw tot z’n recht komt. Bovendien neemt de uitstraling van datzelfde gebouw toe, dankzij het esthetisch fraaie aanzicht van het deursysteem.

De nieuwe, barrièrevrije aluminium deur van Kawneer draagt met z’n duurzame eigenschappen bij aan de laatste standaarden voor toekomstbestendig bouwen. Zo kan de deur worden opgebouwd uit Kawneers profielsystemen RT 72 Reflex, RT 72 HI+ en RT 82 H+. Elk van die systemen biedt uitstekende isolatiewaarden, waardoor de aluminium deur geschikt is voor gebouwen met Passiefhuis-eisen.

Uniek middenkader versnelt montage

Hoe duurzaam de bijdrage ook is, de montage van een deursysteem moet uiteraard vlot verlopen. Dus is ook daaraan gedacht, vertelt Jeroen Boersma, Productmanager bij Kawneer. “Het deursysteem is licht van gewicht. Dat zorgt voor een eenvoudige en snelle montage, zoals ook het unieke, rondom doorlopende middenkader dat doet. Bovendien biedt datzelfde middenkader voldoende zekerheid van afdichting.”

Inbraakwerend in meerdere uitvoeringen

Kawneers barrièrevrije aluminium deur is uitgevoerd met het betrouwbare beslag van Kawneer en is inbraakwerend volgens de normeringen NEN 5096 klasse 2 en EN 1627 RC2. Bovendien is er de keuze voor een uitvoering die naar binnen draait óf werkt als draaikiepsysteem. Waarbij het in dat laatste geval mogelijk is de achterliggende ruimtes zoals slaapkamers natuurlijk te ventileren.

Over Kawneer

Kawneer, onderdeel van Arconic, is een wereldleider op het gebied van aluminium ramen, deuren en gevels. In Nederland werken zo’n 150 medewerkers aan het ontwerpen, ontwikkelen en verkopen van aluminium profielsystemen voor de Benelux. Het heeft een speciaal, eigen test- en trainingscentrum waar Kawneer tests en metingen verricht op de (bestaande) profielsystemen en uitleg geeft aan klanten over de werking van de producten. Door de beproefde kwaliteit en uitstekende prestaties zijn de systemen van Kawneer geschikt voor de utiliteitsbouw en de woningbouw in zowel nieuwbouw als renovatie. Voor meer informatie kijk op http://www.kawneer.nl.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%