Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Bouwbeslag

Goed binnenklimaat door geteste luchtdoorlatendheid met SKG2

MACO biedt veilig raambeslag met ingebouwde ventilatiestand. Gebouwd volgens bouwbesluit met veiligheidskeurmerk SKG2 en perfecte waardes op luchtdoorlatendheid aldus de testresultaten van SKG/ IKOB.  Het comfortabele 4 standen beslag (1 open, 2 dicht, 3 valstand, 4 SECUAIR) van MACO, de SECUAIR, voldoet aan hoge inbraakwerendheid en zorgt voor een goede luchtstroom. De luchtverversing via SECUAIR […]

secuair-afbeelding-aug-2020

25 augustus 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

MACO biedt veilig raambeslag met ingebouwde ventilatiestand. Gebouwd volgens bouwbesluit met veiligheidskeurmerk SKG2 en perfecte waardes op luchtdoorlatendheid aldus de testresultaten van SKG/ IKOB.  Het comfortabele 4 standen beslag (1 open, 2 dicht, 3 valstand, 4 SECUAIR) van MACO, de SECUAIR, voldoet aan hoge inbraakwerendheid en zorgt voor een goede luchtstroom. De luchtverversing via SECUAIR zorgt voor goede gezondheid door de geventileerde luchtkwaliteit.

Open raam

De functies van een raam: licht, esthetisch, open, sluiten en door luchten (zuurstof). Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het overgrote deel van de bewoners nog steeds het raam wil bedienen. Even een raam opzetten: de voorkeur van de gebruiker voor natuurlijk ventilatie.

Minimalistisch

Minder transmissieverliezen: verhogen van de isolatiewaarde & luchtdichtbouwen maar een totaal gesloten gebouw voelt niet prettig. Ventilatie is belangrijk en zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. De minimale kierstand van de SECUAIR zorgt voor ventilatie met een beproefde veiligheid. Inbrekers krijgen geen grip op deze minimale stand van het raam. Buitenlucht wel. Ook regen krijgt geen kans om binnen te komen omdat het raam alleen van de bovenzijde (10 mm) is geopend. De SECUAIR heeft alle voordelen van ventilatie in slechts 1 handbeweging. Zonder extra zichtbare toevoegingen aan het raam; het raam behoudt zijn esthetische waarde.

MACO SECUAIR

Getest en beproefd

Onlangs heeft MACO de SECUAIR een extra uitdaging gegeven: de luchtdoorlatendheid test via SKG/IKOB. Testen zijn kostbaar maar het MACO test via onafhankelijke instituten om de markt belangrijke handvatten te bieden. De veiligheid was geborgd d.m.v. inbraakwerendheid testen en daarmee haalde de SECUAIR SKG2, een flinke prestatie omdat het raam in een kleine kierstand staat. Met deze veilige ventilatiestand met goede luchtdoorlatendheid kan zowel de bovenverdieping als de benedenverdieping uitstekend, het jaar rond, belucht worden.

Renovatie & nieuwbouw

Het beslag leent zich uitstekend voor zowel nieuwbouw als renovatie. Wanneer er gekozen wordt voor nieuwe kozijnen in zowel kunststof als hout dan is de keuze van beslag van belang voor het wooncomfort van de bewoner. Een draai-kiepraam is al zeer wenselijk en wanneer het raam ook nog op een continue ventilatiestand gezet kan worden, zal dit het wooncomfort vele malen extra vergroten.

Luchtdoorlatendheid

Nu ook de luchtdoorlatendheidtest aantoonbare perfecte scores laat zien is het zwart op wit aantoonbaar en heeft het nog meer gegronde redenen om te kiezen voor deze oplossing. Kijk op maco.eu of vraag onze medewerkers voor meer informatie verkoop@maco.eu.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details