Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ramen & Deuren

Een industrieel en minimalistisch design: zowel binnen als buiten

De zwarte smalle stijlen en roedes zijn perfect op elkaar afgestemd en vormen één esthetisch geheel.

Skantrae_SlimSeries_Ultra_set_1_rookglas_RGB
Voor de binnendeuren zijn extra smalle sloten, rozetten met een minimale diameter en prachtige krukken en grepen ontwikkeld.

Tekst: Lieke van Zuilekom | Beeld: Marjon Steenbergen

29 november 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Met SlimSeries Outdoor voert fabrikant en leverancier Skantrae de succesvolle, minimalistische stijl van de SlimSeries One en SlimSeries Ultra binnendeuren nu ook buiten door. De zwarte smalle stijlen en roedes zijn perfect op elkaar afgestemd en vormen één esthetisch geheel.

De industriële trend in ons land is ontstaan door een tekort aan woningbouw en overschot aan fabrieken en scholen. “Deze gebouwen werden ingericht als woonruimte, waarbij originele elementen zoals hoge stalen ramen, bakstenen muren, staalconstructies en zelfs plafonds met ventilatiebuizen behouden bleven”, vertelt hoofd marketing Frank van Putten. “Met de opkomst van de industriële trend zagen we tevens een opmars van prachtige zwarte stalen deuren. Skantrae heeft deze trend op de voet gevolgd en strakke houten binnendeuren met smalle zwarte stijlen en roedes ontwikkeld, die perfect aansluiten bij de industriële look & feel van de woonruimtes.”

De strakke houten binnendeuren van Skantrae, met smalle zwarte stijlen en roedes, sluiten perfect aan bij de industriële trend.

Perfecte harmonie

SlimSeries One is een complete serie binnendeuren met smalle stijlen van slechts 60 mm. Naast de kenmerkende zwarte glasdeuren in diverse uitvoeringen kent de serie ook gesloten paneeldeuren in zwart en wit. 

“De deuren vormen samen een prettig contrast en passen in perfecte harmonie in elke ruimte”, aldus Van Putten. “De deuren zijn zowel toepasbaar als draai- en schuifdeur en worden altijd geleverd inclusief een speciaal ontwikkeld hang- en sluitwerkpakket. Dit is noodzakelijk, omdat standaard sloten en deurkrukken niet op de smalle stijlen passen.”

Industrieel en minimalistisch

Sinds de introductie van SlimSeries One in 2017 is het SlimSeries assortiment veelvuldig uitgebreid. Bijvoorbeeld met SlimSeries Ultra dat, dankzij de toepassing van schuif- en taatssystemen een smalle stijlbreedte heeft van slechts 30 mm. “Nieuw in ons assortiment is de SlimSeries Outdoor, waarmee bewoners de unieke stijl van SlimSeries nu ook kunnen toepassen voor hun achter- en terrasdeuren”, vertelt Van Putten. “Ook hebben we een eiken voordeur ontwikkeld die naadloos aansluit bij de prachtige minimalistische en industriële stijl van SlimSeries.” 

Het veiligheidsbeslag van de SlimSeries Outdoor heeft een extra smal schild, is uitgevoerd in RVS of zwart en uiteraard voorzien van kerntrekbeveiliging (SKG*** gekeurd).

Hang- en sluitwerkpakketten

Waar voor de binnendeuren in eigen beheer extra smalle sloten, rozetten met een minimale diameter en prachtige krukken en grepen zijn ontwikkeld, is Skantrae voor het hang- en sluitwerk van SlimSeries Outdoor een samenwerking aangegaan met KFV.

“Samen hebben we een smalle meerpuntssluiting met een zwarte voorplaat ontwikkeld, die de minimalistische stijl van de deur volgt”, aldus Van Putten. “Het veiligheidsbeslag heeft een extra smal schild en is uitgevoerd in RVS of zwart en uiteraard voorzien van kerntrekbeveiliging (SKG*** gekeurd). De zwarte en RVS hang- en sluitwerkpakketten zijn qua design volledig in balans met het ontwerp van de deur.”

SlimSeries deuren worden altijd verkocht in combinatie met een hang- en sluitwerkpakket, benadrukt hij. “Ook de boringen en frezingen worden alvast uitgevoerd, waarmee een naadloze integratie, optimale veiligheid én hoogwaardige uitstraling perfect hand-in-hand gaan.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%