Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Producten

Duco RoofFan tilt collectieve afvoer met vraagsturing naar een hoger niveau

De Duco RoofFan is een drukgestuurde dakventilator die zorgt voor collectieve afvoer binnen Duco’s Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen. De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in gestapelde woningbouw. In combinatie met de Intelli Air Valve of iAV biedt de Duco RoofFan de oplossing voor het eerste compleet vraaggestuurde collectief C-systeem. Met deze introductie […]

afbeelding-persbericht_duco-rooffan-tilt-collectieve-afvoer-met-vraagsturing-naar-een-hoger-niveau

10 september 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De Duco RoofFan is een drukgestuurde dakventilator die zorgt voor collectieve afvoer binnen Duco’s Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen. De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in gestapelde woningbouw. In combinatie met de Intelli Air Valve of iAV biedt de Duco RoofFan de oplossing voor het eerste compleet vraaggestuurde collectief C-systeem. Met deze introductie brengt Duco haar aanbod van duurzame ventilatieoplossingen letterlijk naar een nieuw hoogtepunt.

Installatie- en onderhoudsvriendelijk

Installatiegemak troef! De RoofFan weegt slechts 11 kilogram. Zijn eenvoudige vormgeving laat toe dat één persoon dit lichtgewicht kan monteren. Tevens is de dakventilator uitermate onderhoudsvriendelijk. Losse printplaten onder de kap zijn er niet. De voeding en alle externe aansluitingen zitten in de werkschakelaar voor directe bereikbaarheid. Hiermee is de dakventilator gemakkelijk te benaderen. De achterovergebogen schoepen van de waaier maakt de RoofFan niet alleen minder gevoelig voor vervuiling, maar zorgt ervoor dat hij scherp kan terugtoeren. Met zijn maximaal debiet tot 3.000 m3/u bij 150 Pa wordt ieder woonvertrek separaat en vraaggestuurd geventileerd.

Slimme vraagsturing via iAV’s

Geen slimme vraagsturing zonder de intelligente regelklep Intelli Air Valve. Afhankelijk van het project biedt de iAV – met meting op basis van het CO2– of vochtgehalte – de keuze tussen zonaal of lokaal geregelde vraagsturing. Het volledige ventilatiesysteem kan bovendien volledig naar wens worden opgebouwd. Zo functioneert de Intelli Air Valve op zichzelf, maar kan deze desgewenst ook dankzij één of meerdere optionele Bedieningsschakelaars of sensor(en) aangestuurd worden. De mogelijkheid om een draadloze communicatie op te zetten met elektronisch gestuurde ventilatieroosters is een extra troef.

Tot 55% minder energieverbruik

De Duco RoofFan is specifiek ontwikkeld voor renovatie- en nieuwbouwprojecten met 4 tot 12 appartementen (tot 6 verdiepingen hoog). De geavanceerde compacte motor levert een energiebesparing tot 55% op. Met de Duco RoofFan en iAV heeft u dé slimste oplossing voor collectieve luchtafvoer in de gestapelde bouw binnen handbereik.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details