Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ramen en deuren

Brandwerende deuren mb-78ei van Aluprof met Europese classificatie in de klasse ei1

Hierbij informeren we u dat Aluprof SA de Europese classificatierapporten heeft ontvangen volgens de norm EN 13501-2 voor het systeem MB-78EI in de klasse EI1. Hierdoor is het mogelijk om brandwerende buitendeuren in de klassen EI130 en EI160 op de markt te brengen en het eindproduct te markeren met de CE-markering. Enkele landen binnen de […]

certyfikaty_www

5 oktober 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Hierbij informeren we u dat Aluprof SA de Europese classificatierapporten heeft ontvangen volgens de norm EN 13501-2 voor het systeem MB-78EI in de klasse EI1. Hierdoor is het mogelijk om brandwerende buitendeuren in de klassen EI130 en EI160 op de markt te brengen en het eindproduct te markeren met de CE-markering. Enkele landen binnen de Europese Unie – zoals België en Luxemburg – vereisen die brandwerendheidsklasse EI1 voor brandwerende buitendeuren.

Verder wijzen we erop dat Aluprof SA in 2018 voor het systeem MB-78EI de certificaten ATG Benor heeft gekregen van het Belgische onderzoeksinstituut Butgb die recht geven op het in de handel brengen van brandwerende binnendeuren in de klassen EI130 en EI160 en markering van deze producten met de ATG Benor-markering. De CE- en ATG Benor-markeringen in de klasse EI1 maken dat Aluprof SA een breed scala aan brandwerende binnen- en buitendeuren en scheidingswanden van het systeem MB-78EI kan aanbieden.

Aluminiumsystemen voor brandwerende glazen wanden en deuren worden vooral toegepast in openbare gebouwen, maar kunnen ook worden gebruikt in eengezinswoningen. In geval van brand zorgen ze voor de veiligheid van de geëvacueerde personen en reddingsteams en minimaliseren ze de materiële schade als gevolg van de brand. In principe vormen ze een effectieve barrière voor vuur, rook en hoge temperaturen, daarom moeten ze de juiste brandwerendheidsklasse hebben, die wordt geassocieerd met warmte-isolatie, brandwerendheid en rookdichtheid.

Het systeem MB-78EI van Aluprof SA wordt gebruikt voor het uitvoeren van binnen- en buitenwanden en branddeuren en kenmerken zich door een zeer goede warmte-isolatie (Uf vanaf 1,60 W/(m²K)) en akoestische isolatie (tot 40 dB).

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%