Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ramen & Deuren

Totaalpakket voor gevel, ventilatie en verwarming

BUVA-Holonite-(128-of-46)
Paul Konings, directeur van Holonite (l) en Rien Wisse.

Tekst | Ramona Kezer

Beeld | BUVA, Inge Nusselder

17 november 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

BUVA transformeerde de afgelopen jaren van groothandel voor hang- en sluitwerk naar totaalleverancier en partner van de bouwsector onder de naam BUVA homecare systemen. Het bedrijf produceert en levert complete oplossingen voor de bouw. Onlangs nam BUVA ook Holonite over, fabrikant van composiet onderdorpels. “Dorpels blijven een Nederlandse aangelegenheid.”

Al zo’n vijftig jaar geleden startte het bedrijf met eigen productontwikkeling. Algemeen directeur Rien Wisse: “We leveren inmiddels alles op maat: van aluminium profielen en hang- en sluitwerk tot dorpels. De focus ligt hierbij op ons eigen label. Voor de bouw leveren we complete oplossingen met extra lange garantie bij afname van het gehele concept.”

Volledig pakket

En BUVA gaat met haar homecare systemen richting woningbouwcorporaties en aannemers nog een stapje verder. “Als het volledige pakket van gevel, ventilatie en verwarming op elkaar is afgestemd, garanderen we de wind- en waterdichtheid en het beste binnenklimaat.” 

Rien WIsse: “De focus ligt op ons eigen label.”

Sterke merken

Ook voor BUVA wordt de kunststof sector steeds belangrijker. Het bedrijf levert veel hang- en sluitwerk, ventilatieroosters en dorpels aan de kunststofkozijnenindustrie. De overname van Holonite past dan ook goed. BUVA was al de nummer één in dorpels in Nederland en heeft nu de nummer twee erbij. Wisse: “BUVA en Holonite zijn beide sterke merknamen en samen staan we nog sterker. De reacties uit de markt zijn ook heel positief.”

Energie-eisen

Dorpels blijven volgens de directeur nog vooral een Nederlandse aangelegenheid. “We zien wel dat de belangstelling daarvoor ook op Europees niveau groeit. Ook andere landen moeten voldoen aan strengere energie-eisen. Deze trend zal dus wel doorzetten.”

In veel andere landen wordt nu nog gebruik gemaakt van een soort borstel onder de deur, waardoor je geen obstakel hebt, zoals bij een dorpel. Maar energietechnisch is dat niet de oplossing. Ook op andere gebieden zijn er verschillen. Wisse: “In Nederland en ook Scandinavië bouwen we nog steeds veel met hout, al is kunststof dan in opkomst. In de rest van Europa wordt voornamelijk aluminium en kunststof gebruikt.”

Geprefabriceerde elementen worden compleet geleverd.

Verschuiving

De bouw veranderde de laatste jaren sterk: er is een verschuiving gaande richting industrie.  Ook BUVA speelt hierop in. “Er wordt steeds meer prefab geproduceerd voor de bouw. Geprefabriceerde elementen, voorzien van kozijnen, inclusief glas en hang- en sluitwerk, worden helemaal compleet geleverd op de bouwplaats.” De hele keten werkt daarvoor samen. 

“Wij leveren aan de kozijnenfabriek, die monteert het en schuift zijn complete product door naar een elementenbouwer. Die voorziet het van steenstrips of andere bekleding. Deze trend ontstond mede door het woningtekort. Er moet meer gebouwd worden, maar het vergunningensysteem verloopt traag en er is een tekort aan arbeidskrachten.”

Ketenpartner

BUVA levert graag een bijdrage aan het oplossen van het woningtekort: als zakelijke ketenpartner zet het bedrijf zich in voor het optimaliseren van producten en processen bij haar opdrachtgevers. Wisse: “We versnellen het bouwproces door het leveren van een totaalpakket van samenhangende bouwproducten en onze vergaande digitalisering. Daarmee komen we tot een efficiënter bouwproces. Ook brengen we, samen met BlueLab, diverse partijen in de bouwsector samen om innovatie te stimuleren. Met onze strategische focus op alle marktontwikkelingen spelen we een essentiële rol voor bouwend Nederland.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details