Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Sectornieuws

Prima werken in een kantoorgebouw waar de zon op schijnt!

Grote ramen? ’s Zomers wordt het binnen wel héél warm? Zonnestralen belemmeren het zicht op uw computer- of tv-scherm? Herkenbaar, maar niet onoplosbaar. Het zonwering­systeem DucoSlide LuxFrame XXL kan hoogtes tot 6 meter aan. Een toepassing hiervan vindt u in een kantoorgebouw te Oostende (B). Het is onmogelijk om ongelukkig te werken in het kantoorgebouw […]

gelukkige-haard-oostende-ducoslide-18-kopieren

30 juli 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Grote ramen? ’s Zomers wordt het binnen wel héél warm? Zonnestralen belemmeren het zicht op uw computer- of tv-scherm? Herkenbaar, maar niet onoplosbaar. Het zonwering­systeem DucoSlide LuxFrame XXL kan hoogtes tot 6 meter aan. Een toepassing hiervan vindt u in een kantoorgebouw te Oostende (B).

Het is onmogelijk om ongelukkig te werken in het kantoorgebouw van de sociale woonmaatschappij Gelukkige Haard te Oostende. De werknemers profiteren er van een werkplek met duurzame oplossingen en van het zonweringsysteem DucoSlide LuxFrame XXL dat een optimale wering van zowel hitte als lichtinval teweegbrengt.

Kantoorgebouw als antwoord op bouwuitdagingen

Eén ding staat vast: anno 2020 zijn gebouwen met dikke isolatiepakketten en grote raampartijen niet meer weg te denken. Dat geldt ook bij dit nieuwbouwproject.

Sara Casteur, directrice ‘De Gelukkige Haard’: “We kozen voor isolatie­materiaal van 18cm dik. Bij ons kantoorgebouw streefden we energie­neutraliteit na. Zo is er verwarming voorzien met warmtepompen. Het moest en zou een moderne en aangename werkplaats worden. Eentje met een antwoord op de uitdagingen waar we vandaag de dag voor staan.”

Architecturale zonwering voor grote raamoppervlaktes

“In het kantoor was er de mogelijkheid tot een passieve koeling met een maximaal temperatuurverschil van 3 graden”, vervolgt Casteur. “Maar door de grote raamoppervlaktes was dit niet performant. Daarom is beslist om een beroep te doen op de aluminium schuifpanelen in XXL-formaat van Duco. Om de zonnehitte te weren en de temperatuur in de werkruimte te laten zakken. Maar ook omdat dit zonweringsysteem een perfect match vormt met het gebouw.”

Buitenzonwering voor binnencomfort

Om het zonlicht buiten te houden op de meest ongewenste momenten zijn de aluminium schuifluiken voorzien van Ellips 150-lamellen. Deze vleugelvormige lamellen liggen in een hoek van 45° en houden zo de warmte optimaal buiten. Ze laten bovendien toe om het zonlicht gefilterd binnen te laten. Op deze manier koppelt u een strak gevelbeeld aan een extra comfortabel binnencomfort. Sara Casteur besluit: “Of ik tevreden ben? Ik vang alleen maar lovende reacties op over de integratie van de zonwering.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%